Excursie la la Disneyland Paris I Informatii utile I Cazare si Galerie foto-Turism365.com
Vacanta la Disneyland Paris I Informatii utile I Cazare si Galerie foto
30 iulie 2023
Vizita la Atelierul lui Brancusi din Paris I Galerie foto
Vizita la Atelierul lui Brâncuși din Paris I Galerie foto
13 august 2023

Vizita la Zoo de Beauvall din Franta, Cea mai mare gradina Zoo din Franta

Vizita la Zoo de Beauvall din Franta, Cea mai mare gradina Zoo din Franta

Zoo de Beauval, cunoscut oficial sub numele de ZooParc de Beauval

Este unul dintre cele mai mari și mai cunoscute grădini zoologice din Franța. Acesta este situat în comuna Saint-Aignan, în regiunea centrală a Franței, cunoscută sub numele de Valea Loarei.

ZooParc de Beauval a fost deschis în 1980 și a devenit de atunci o atracție turistică populară, atrasă de varietatea și calitatea colecției sale de animale. Grădina zoologică găzduiește peste 10.000 de animale reprezentând aproximativ 600 de specii diferite, inclusiv exemplare rare și amenințate cu dispariția. Printre cele mai populare animale găzduite în parc se numără urși panda gigant, care au fost prezenți în zoo din 2012 și au devenit o atracție emblematică.

ZooParc de Beauval se remarcă prin eforturile sale de conservare a speciilor și de implicare în proiecte de reproducere și reintroducere a animalelor în habitatul lor natural. Parcul pune un accent deosebit pe educația și conștientizarea publicului cu privire la importanța conservării biodiversității și la protejarea ecosistemelor fragile.

În plus față de secțiunea zoologică, ZooParc de Beauval oferă și alte facilități pentru vizitatori, cum ar fi spectacole cu delfini, prezentări cu păsări exotice, un hotel și restaurante.

Grădina zoologică a primit recunoaștere internațională pentru calitatea sa, fiind clasată printre cele mai bune parcuri zoologice din lume. Acesta atrage anual milioane de vizitatori din întreaga lume și este considerat un loc de divertisment și învățare pentru întreaga familie.

Cum este impartita ZooParc de Beauval

ZooParc de Beauval este împărțit în mai multe secțiuni și habitate pentru a găzdui diferitele specii de animale. Iată câteva dintre principalele zone ale parcului:

 1. Sectoarele exotice: Această zonă a parcului găzduiește animale exotice și spectacole. Aici veți găsi delfini, păsări exotice, reptile și alte specii interesante. De asemenea, puteți asista la reprezentații cu delfini, spectacole cu păsări și alte activități interactive.
 2. Sectorul păsărilor: Acest sector este dedicat în special păsărilor și oferă o varietate largă de specii, inclusiv papagali colorați, stârci, flamingo și multe altele. Aici puteți admira frumusețea și diversitatea păsărilor din întreaga lume.
 3. Grădina zoologică: Aceasta este zona centrală a parcului, unde puteți vedea diverse specii de animale, inclusiv mamifere, reptile și nevertebrate. Aici se află habitatul pentru urșii panda gigant, care este una dintre cele mai populare atracții ale parcului. Alte animale notabile includ lei, tigri, elefanți, gorile, zebre și multe altele.
 4. Sanctuarul sălbatic: Această zonă a parcului oferă vizitatorilor o experiență mai apropiată de natură. Aici puteți explora un peisaj mai natural și puteți vedea animale sălbatice într-un mediu cât mai apropiat de cel natural.

Este important de menționat că aceste zone pot suferi modificări în funcție de dezvoltările și extinderile ulterioare ale parcului, deoarece ZooParc de Beauval este într-o continuă evoluție și îmbunătățire pentru a asigura bunăstarea animalelor și a oferi o experiență memorabilă vizitatorilor.

Ce se poate vizita in Sectoarele exotice ?

În Sectoarele exotice ale ZooParc de Beauval, există mai multe atracții și activități interesante pe care le puteți vizita. Iată câteva dintre ele:

 1. Spectacol cu delfini: Puteți asista la un spectacol captivant cu delfini, unde aceștia prezintă acrobații și trucuri impresionante într-un bazin special amenajat. Spectacolul este educativ și distractiv, oferind o perspectivă asupra inteligenței și agilității acestor creaturi uimitoare.
 2. Păsări exotice: Există o varietate mare de păsări exotice în zona Sectoarelor exotice. Aveți ocazia să vedeți păsări colorate și fascinante din diferite părți ale lumii. Puteți admira frumusețea lor și puteți învăța despre caracteristicile și comportamentul specific al fiecărei specii.
 3. Reptile: Dacă sunteți interesat de reptile, puteți vizita secțiunea dedicată lor. Aici veți putea vedea diferite specii de șerpi, șopârle, broaște țestoase și alte reptile fascinante. Aveți ocazia să învățați mai multe despre aceste animale și să descoperiți diversitatea lor.
 4. Activități interactive: În Sectoarele exotice, există și oportunități de a participa la activități interactive. Acestea pot include hrănirea unor animale specifice, interacțiunea cu anumite păsări sau reptile sub supravegherea specialiștilor și alte experiențe care vă permit să vă apropiați și să înțelegeți mai bine aceste creaturi exotice.

Este important de menționat că programul exact al activităților și spectacolelor poate varia în funcție de zilele și orele de vizită, așa că este recomandat să verificați programul la fața locului pentru a vă asigura că nu ratați nimic din ceea ce doriți să vedeți în Sectoarele exotice ale ZooParc de Beauval.

Ce animale se pot vedea in Sectorul păsărilor?

În Sectorul păsărilor al ZooParc de Beauval, puteți vedea o varietate largă de specii exotice și interesante. Iată câteva exemple de păsări pe care le puteți întâlni acolo:

 1. Papagali: Sectorul păsărilor este cunoscut pentru colecția sa de papagali colorați. Puteți admira diverse specii de papagali, inclusiv ara, cacatua, amazonul și conurele.
 2. Stârci: Stârcile sunt prezente în număr mare în această zonă. Veți putea vedea diferite specii de stârci, cum ar fi stârcul alb, stârcul egiptean și stârcul gulerat. Aceste păsări elegante și grațioase sunt un spectacol minunat de privit.
 3. Flamingo: ZooParc de Beauval găzduiește și un grup impresionant de flamingo. Aceste păsări uimitoare, cu penajul roz și picioare lungi, pot fi admirate într-un habitat special creat pentru ele.
 4. Păsări tropicale: Sectorul păsărilor este acasă pentru multe specii de păsări tropicale frumoase. Puteți vedea arași colorați, turacos, lori și multe alte păsări exotice cu penajul strălucitor și cu sunete interesante.

Acestea sunt doar câteva exemple de păsări pe care le puteți întâlni în Sectorul păsărilor al ZooParc de Beauval. Parcul se străduiește să ofere o varietate diversă de specii de păsări pentru a vă impresiona și a vă oferi o experiență captivantă în lumea aviară.

Ce animale se pot vedea din ategoria Reptile ?

În categoria Reptile a ZooParc de Beauval, puteți vedea o serie de specii fascinante de reptile. Iată câteva exemple de reptile pe care le puteți întâlni acolo:

 1. Șerpi: Parcul găzduiește o varietate de șerpi veninoși și neveninoși. Puteți vedea specii precum șarpele rege, șarpele mamba neagră, șarpele cobră și multe altele. În timpul vizitei, puteți învăța mai multe despre caracteristicile lor și importanța lor în ecosisteme.
 2. Șopârle: ZooParc de Beauval are o colecție impresionantă de șopârle. Aici puteți întâlni șopârle monitor, șopârle iguana, șopârle gecko și altele. Aceste reptile sunt fascinante din punct de vedere al adaptărilor lor și comportamentului lor specific.
 3. Broaște țestoase: Există o varietate de broaște țestoase în zona dedicată reptilelor. Puteți vedea broaște țestoase de uscat și broaște țestoase de apă. Aceste creaturi rezistente și îndelungate sunt uimitoare din punct de vedere al adaptărilor lor și al modului de viață.
 4. Șopârle veninoase: Sectorul reptilelor poate include și specii de șopârle veninoase, cum ar fi varanii veninoși. Aceste reptile mari și impresionante prezintă caracteristici unice și vă pot oferi o perspectivă mai profundă asupra acestor creaturi extraordinare.

Este important de menționat că acestea sunt doar câteva exemple de reptile pe care le puteți vedea în categoria Reptile a ZooParc de Beauval. Parcul are o gamă largă de specii și se străduiește să ofere o experiență educativă și captivantă cu privire la lumea reptilelor.

Ce Activități interactive se pot face ?

La ZooParc de Beauval, există mai multe activități interactive disponibile pentru vizitatori. Aceste activități vizează să ofere o experiență mai apropiată și interacțiunea cu animalele într-un mediu controlat și sigur. Iată câteva exemple de activități interactive pe care le puteți face:

 1. Hrănirea animalelor: În anumite momente și locuri special desemnate, puteți participa la hrănirea anumitor animale, cum ar fi girafele, elefanții sau alte specii. Aveți ocazia să interacționați direct cu aceste animale și să le oferiți hrana în timp ce învățați despre obiceiurile lor alimentare.
 2. Prezentări și întâlniri cu animale: ZooParc de Beauval organizează prezentări și întâlniri speciale cu diferite specii de animale, cum ar fi delfinii, pinguinii sau alte animale exotice. Aceste activități vă oferă șansa de a vedea aceste animale de aproape, de a învăța despre ele și de a interacționa cu ele sub îndrumarea specialiștilor din parc.
 3. Descoperirea habitatelor interioare: Unele zone ale parcului oferă posibilitatea de a intra în habitatul animalelor și de a le vedea de aproape. Aceste habitate interioare sunt proiectate pentru a recrea mediul natural al animalelor și pentru a permite vizitatorilor să le observe într-un mod mai intim.
 4. Ateliere și programe educaționale: ZooParc de Beauval organizează ateliere și programe educaționale pentru vizitatori de toate vârstele. Acestea pot include activități interactive, precum realizarea de jucării pentru animale, sesiuni de întrebări și răspunsuri cu specialiști și alte experiențe educative.

Este important de menționat că disponibilitatea activităților interactive poate varia în funcție de perioada vizitei și de programul zilnic al parcului. Pentru a beneficia de aceste activități, este recomandat să verificați programul și să obțineți informații actualizate la fața locului.

Care sunt cele mai important animale care se pot vizita ?

ZooParc de Beauval găzduiește o varietate impresionantă de animale, inclusiv specii rare și amenințate cu dispariția. Iată câteva dintre cele mai importante și notabile animale pe care le puteți vizita în parc:

 1. Urșii panda gigant: ZooParc de Beauval este faimos pentru găzduirea urșilor panda gigant, care sunt una dintre cele mai rare și icone specii din lume. Aceste animale adorabile pot fi admirate într-un habitat special creat pentru ei.
 2. Tigri albi: Parcul este, de asemenea, recunoscut pentru tigrii albi. Acești magnifici prădători sunt extrem de rari și pot fi văzuți într-o zonă dedicată lor.
 3. Gorile: ZooParc de Beauval are o populație de gorile, oferind oportunitatea de a vedea aceste creaturi imense și impresionante în habitatul lor special amenajat.
 4. Lei: Parcul găzduiește lei din diferite subspecii, oferind oportunitatea de a vedea aceste feline majestuoase și de a înțelege importanța conservării lor.
 5. Elefanți: ZooParc de Beauval are o familie de elefanți africani, unde puteți admira aceste creaturi imense și carismatice.
 6. Pinguini: Puteți vedea și pinguini într-un habitat special amenajat, unde aceste păsări acvatice vă pot oferi o experiență plină de distracție și zgomot.
 7. Stârci: Parcul găzduiește o varietate de stârci, inclusiv stârci exotice și grațioase, care își găsesc adăpost în habitaturile lor speciale.

Acestea sunt doar câteva exemple de animale notabile pe care le puteți vizita la ZooParc de Beauval. Parcul are o colecție impresionantă și în continuă evoluție de animale din întreaga lume, oferind vizitatorilor o experiență captivantă și educativă.

Exista restaurante ZooParc de Beauval ?

Da, în cadrul ZooParc de Beauval există mai multe opțiuni de restaurante și cafenele unde puteți lua masa sau savura o gustare în timpul vizitei. Aceste restaurante oferă o varietate de opțiuni culinare pentru a satisface diversele preferințe și nevoi alimentare ale vizitatorilor. Puteți găsi restaurante cu specific francez, precum și mâncăruri internaționale.

Aceste restaurante și cafenele sunt amplasate strategic în parcul zoo, permițându-vă să vă relaxați și să vă bucurați de o pauză pentru masă în timpul explorării animalelor și a atracțiilor. Este recomandat să verificați programul și disponibilitatea acestor restaurante în timpul vizitei pentru a vă asigura că puteți profita de aceste facilități.

De asemenea, este important de menționat că puteți aduce propriile gustări și băuturi în parc, întrucât există și zone desemnate pentru picnic, unde vă puteți bucura de o masă în aer liber, dacă doriți să aveți propriul pachet de alimente.

Cum se poate ajunge din Paris?

Există mai multe opțiuni pentru a ajunge la ZooParc de Beauval din Paris. Iată câteva dintre cele mai comune modalități de transport:

 1. Cu mașina: Distanța dintre Paris și ZooParc de Beauval este de aproximativ 220 de kilometri și poate fi parcursă în aproximativ 2,5 – 3 ore, în funcție de trafic. Puteți lua autostrada A10 spre sud-vest, iar apoi, la intersecția Blois, puteți urma indicatoarele spre Saint-Aignan, unde se află parcul.
 2. Cu trenul: Puteți lua un tren de mare viteză (TGV) de la Gara Montparnasse din Paris până la Gara Saint-Pierre-des-Corps din apropierea orașului Tours. De acolo, puteți lua un autobuz sau un taxi până la ZooParc de Beauval, care este situat la aproximativ 40 de kilometri de gara Tours.
 3. Cu autobuzul: Există și opțiunea de a călători cu autobuzul din Paris până la ZooParc de Beauval. Unele companii de transport oferă curse directe sau cu escală către Saint-Aignan sau Blois, de unde puteți lua un taxi sau un autobuz local pentru a ajunge la parcul zoologic.

Este recomandat să verificați orarele și opțiunile de transport înainte de călătorie și să planificați în avans, deoarece acestea pot varia în funcție de perioada anului și de disponibilitatea serviciilor de transport.

Cat costa un bilet?

Prețurile biletelor la ZooParc de Beauval pot varia în funcție de vârsta vizitatorilor și de sezonul de vizită. Este important să verificați site-ul oficial al parcului sau să contactați direct ZooParc de Beauval pentru cele mai recente informații cu privire la prețuri. În general, iată o orientare a prețurilor pentru adulți și copii:

 • Bilet de intrare pentru adulți: Prețurile pot varia între 30 și 40 de euro, în funcție de sezon și de tipul de bilet achiziționat (bilet standard, bilet de două zile etc.).
 • Bilet de intrare pentru copii (3-11 ani): Prețurile pentru copii pot varia între 25 și 35 de euro, în funcție de sezon și de tipul de bilet.

Este posibil să existe reduceri pentru grupuri, familii, studenți sau alte categorii specifice de vizitatori. De asemenea, ZooParc de Beauval poate oferi opțiuni suplimentare, cum ar fi biletul combinat cu spectacolele și activitățile suplimentare.

Este întotdeauna recomandat să verificați prețurile actualizate și ofertele speciale pe site-ul oficial al parcului sau să contactați direct ZooParc de Beauval pentru a obține informații precise și actualizate cu privire la costul biletelor înainte de vizită.

Cat poate dura sa vizitezi tot parcul?

Durata unei vizite complete a întregului ZooParc de Beauval poate varia în funcție de ritmul de explorare al fiecărui vizitator și de nivelul de interes pentru diferitele exponate și activități din parcul zoologic. Cu toate acestea, în general, o vizită completă la parcul zoologic poate dura între 4 și 6 ore.

Există o mulțime de lucruri de văzut și de făcut în ZooParc de Beauval, inclusiv vizitarea habitatelor animalelor, asistarea la spectacole și prezentări, participarea la activități interactive și explorarea zonelor tematice. În plus, este important să luați în considerare și timpul alocat pentru a savura mesele, a vă odihni și a profita de facilitățile disponibile în parc.

Recomandăm să aveți în vedere un program flexibil și să vă planificați timpul în funcție de preferințele personale și de obiectivele dvs. de vizită. Este întotdeauna util să consultați harta și ghidurile oferite de parcul zoologic pentru a vă planifica traseul și pentru a vă asigura că puteți vizita toate exponatele și activitățile pe care doriți să le experimentați în timpul vizitei dvs.

Galerie de imagini de la ZooParc de Beauval Franta

 

Puteti vedea mai multe imagini si pe pagina de Google a parcului

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *