Daca inca este vara, te asteptam la piscina Pensiunii Enothera 1
Daca inca este vara, te asteptam la piscina Pensiunii Enothera
24 august 2022
De ce merită vizitat orașul Gyula? 2
De ce merită vizitat orașul Gyula?
16 noiembrie 2022
Daca inca este vara, te asteptam la piscina Pensiunii Enothera 4
Daca inca este vara, te asteptam la piscina Pensiunii Enothera
24 august 2022
De ce merită vizitat orașul Gyula? 5
De ce merită vizitat orașul Gyula?
16 noiembrie 2022

Informatii si galerie foto zoo safari de Thoiry, Paris

Din ce in ce mai multi turisti cauta alternative la muzee si alte locatii deja cunoscute atunci cand ajung intr-un oras mare asa cum este Paris asa ca aleg sa viziteze o gradina ZOO, un castel iesit din tipare sau o padure.

Imprejurimile din Paris va pot oferi multe alternative daca doriti sau poate nu trebuie privite doar ca si „Alternative” ci ca obiective care trebuie vizitate.

Asa ca daca aveti in plan sa vizitati Parisul luati in calcul si gradina ZOO + SAFARi din Thoiry la aproximativ 40 de minute de mers cu masina din Paris.

Asa cum spuneam si mai sus va puteti orienta deasemenea si catre sate traditionale care au destul de multe de oferit daca sunteti un „explorator” inrait si daca timpul va permine bineinteles!

Informatii despre zoo safari de Thoiry, Paris

ZooSafari de Thoiry este un parc zoologic francez situat în regiunea Île-de-France, în departamentul Yvelines, la aproximativ 40 de km vest de Paris. Parcul se desfășoară pe domeniul castelului Thoiry, situat în comunele rurale Thoiry și Villiers-le-Mahieu. Deschis în 1968 și administrat mai întâi de fondatorul său, Antoine de la Panouse.

Este deținut de Thoiry Participations Group, al cărui capital este împărțit între firma de capital privat Ekkio Capital, familia de la Panouse și alte trei fonduri de investiții.

Acest parc zoologic, care se întinde pe 150 din cele 380 de hectare care cuprinde domeniul, prezintă aproximativ 750 de animale aparținând a aproximativ 46 de specii de mamifere, 26 de specii de păsări și 9 specii de reptile. Are, de asemenea, amfibieni și nevertebrate. Include o parte de safari, care poate fi vizitată cu mașina, o parte pietonală mai tradițională și un parc botanic de 126 de hectare care cuprinde mai multe grădini tematice: grădini de toamnă, grădini cu parfumuri, grădini englezești, labirint, grădină de trandafiri și o grădină de trandafiri inversată. pat de flori proiectat de Claude Desgots.

Zoo Safari de Thoiry este un parc zoologic situat în Thoiry, un oraș în apropierea Parisului, Franța. Parcul a fost deschis în 1968 și este una dintre cele mai populare atracții turistice din regiunea pariziană.

Ceea ce face Zoo Safari de Thoiry unic este faptul că oferă o experiență de safari în stil african, unde vizitatorii pot explora habitatul animalelor sălbatice cu propriile mașini. Aceasta înseamnă că poți conduce pe un traseu special amenajat, care te va duce în mijlocul animalelor, fără a fi nevoie să ieși din mașină. Aceasta este o modalitate minunată de a observa animalele într-un mediu cât mai apropiat de cel natural.

Parcul găzduiește o gamă largă de specii de animale, inclusiv lei, tigri, girafe, elefanți, rinoceri, zebre, bivoli, hipopotami și multe altele. Există, de asemenea, o secțiune specială numită „La Réserve Africaine”, unde puteți vedea animale africane, cum ar fi leii și maimuțele, într-un mediu specific.

Pe lângă experiența de safari, Zoo Safari de Thoiry oferă și o grădină zoologică tradițională, unde puteți merge pe jos pentru a vedea mai multe specii de animale. Parcul dispune de facilități moderne, inclusiv zone de picnic, restaurante și magazine de suveniruri.

Este important de menționat că animalele sunt tratate cu grijă și respect în parcul Zoo Safari de Thoiry, iar instituția are un accent puternic pe conservarea speciilor și educația publicului cu privire la protecția mediului înconjurător și importanța conservării naturii.

Dacă vizitezi Parisul și ești interesat de animale sălbatice, Zoo Safari de Thoiry este cu siguranță o atracție pe care merită să o iei în considerare. Te va încânta cu siguranță posibilitatea de a vedea animale în sălbăticie și de a petrece o zi minunată în mijlocul naturii.

Cum este impartit Zoo Safari de Thoiry .

Locatia este impartita in doua!

1: Safari, este domeniul unde se poate face safari din propria masina sau organizat cu masina de la locatie. Senzatia este frumoasa pentru ca poti merge cu masina printre animale destul de rare.

Un safari de 6,5 kilometri străbate rezervația în care animalele sălbatice rătăcesc în turme și specii coexistă ca și în mediul lor natural:

„rezervația africană”: ierbivore africane (elefanți, zece specii de antilope, girafe, zebre, rinoceri, hipopotami, struți etc.). Leii au fost mutați într-un alt safari accesibil doar cu ajutorul unui camion de tufiș care vă permite să vedeți lei și urși;
„rezervația nord-americană”: urși, lupi arctici și zimbri, precum și o câmpie de animale rare eurasiatice.

Senzatia este una placuta pentru ca animanelele vin la masini si sunt curioase. Va puteti trezi cu o girafa care baga capul in masina sau un lup care se ridica la geam…:)

2: Gradina ZOO si castetul Thoiry este pe o alta intrare si aici puteti admira animale si pasari rare la pas. Este o gradina zoologica clasica insa avand in vedere locatia si cum este totul organizat cu siguranta o sa fie o amintire placuta!

Galerie foto Zoo Safari de Thoiry

Mai jos puteti vedea cateva imagini si un scurt video cu Zoo Safari pentru a va putea face o idee despre ce o sa vedtei acolo.

Eu personal recomand cu mare placere locatia daca sunteti in vizita prin Paris si daca aveti suficient timp la dispozitie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *