Drumul Transfăgărășan
Drumul Transfăgărășan, informatii utile si galerie foto
11 septembrie 2023
steag grecia
10 Sfaturi despre organizarea unei vacanțe în Grecia
26 septembrie 2023
Drumul Transfăgărășan
Drumul Transfăgărășan, informatii utile si galerie foto
11 septembrie 2023
steag grecia
10 Sfaturi despre organizarea unei vacanțe în Grecia
26 septembrie 2023

Care sunt cele mai populare TARGURI DE CRACIUN DIN EUROPA

În Europa, există multe târguri de Crăciun celebre și frumoase. Iată o listă cu câteva dintre cele mai renumite târguri de Crăciun din regiune:

 1. Târgul de Crăciun din Strasbourg, Franța: Cunoscut și sub numele de „Capitala Crăciunului”, acesta este unul dintre cele mai vechi târguri de Crăciun din Europa și se bucură de o reputație internațională.
 2. Târgul de Crăciun din Nürnberg, Germania: „Christkindlesmarkt” este unul dintre cele mai tradiționale și cele mai renumite târguri de Crăciun din Germania, cu o istorie de sute de ani.
 3. Târgul de Crăciun din Viena, Austria: Orașul Viena găzduiește mai multe târguri de Crăciun, dintre care cel din fața Primăriei (Rathausplatz) este cel mai faimos.
 4. Târgul de Crăciun din Praga, Cehia: Piața orașului vechi din Praga devine o minunată piață de Crăciun cu un brad imens și produse tradiționale.
 5. Târgul de Crăciun din Bruxelles, Belgia: Grand Place din Bruxelles devine un loc fermecător în timpul sezonului de Crăciun, cu o piață luminoasă și o patinoar.
 6. Târgul de Crăciun din Colmar, Franța: Acesta este un târg de Crăciun mic și pitoresc în inima Alsaciei, cunoscut pentru casele sale cu jumătate de lemn.
 7. Târgul de Crăciun din Budapesta, Ungaria: Piața Vörösmarty din Budapesta găzduiește un târg de Crăciun impresionant cu multe opțiuni culinare tradiționale.
 8. Târgul de Crăciun din Tallinn, Estonia: Orașul vechi din Tallinn, care este patrimoniu UNESCO, devine o destinație de Crăciun cu străzi pietonale decorate frumos.
 9. Târgul de Crăciun din Copenhaga, Danemarca: Puteți găsi mai multe târguri de Crăciun în Copenhaga, fiecare având propriul său farmec, dar cel din Tivoli Gardens este deosebit de popular.
 10. Târgul de Crăciun din Edinburgh, Scoția: Piața East Princes Street Gardens din Edinburgh devine un loc minunat pentru târgul de Crăciun, cu un spectacol de lumină și o roată panoramică.

Aceasta este doar o selecție a unor târguri de Crăciun celebre din Europa, dar există multe altele de descoperit în întreaga regiune, fiecare având propria sa tradiție și atmosferă.

Târgul de Crăciun din Strasbourg, Franța

Târgul de Crăciun din Strasbourg, Franța, este unul dintre cele mai celebre și mai vechi târguri de Crăciun din Europa și este considerat de mulți drept „Capitala Crăciunului” sau „Christkindelsmärik” în dialect alsacian. Iată câteva detalii și aspecte importante despre acest târg de Crăciun:

 1. Istorie și Tradiție: Târgul de Crăciun din Strasbourg are o istorie lungă, care datează din secolul al XVI-lea. Este unul dintre cele mai tradiționale târguri de Crăciun și se bucură de o moștenire bogată în cultura alsaciană.
 2. Locație: Târgul se desfășoară în centrul vechi al orașului Strasbourg, care este cunoscut pentru arhitectura sa pitorească cu case cu jumătate de lemn și străzi înguste.
 3. Atmosferă festivă: Târgul de Crăciun din Strasbourg transformă orașul într-un paradis de iarnă, cu iluminat strălucitor, decorațiuni festive și un imens brad de Crăciun.
 4. Produse și Cadouri: Vizitatorii pot găsi o gamă largă de produse artizanale și cadouri, inclusiv ornamente de Crăciun, jucării tradiționale, produse din sticlă suflată manual, textile și multe altele.
 5. Mâncare și Băutură: Târgul este renumit pentru oferta sa culinară. Aici puteți gusta mâncăruri tradiționale alsaciene, cum ar fi brezel, choucroute (varză acră), și vin fiert.
 6. Evenimente și Spectacole: Târgul de Crăciun din Strasbourg oferă numeroase evenimente și spectacole, inclusiv concerte de colinde și prezentări de dansuri tradiționale.
 7. Patinoar: Pentru cei care doresc să se distreze pe gheață, există un patinoar în cadrul târgului.
 8. Program: Târgul de Crăciun din Strasbourg se desfășoară de obicei de la sfârșitul lunii noiembrie până la Crăciun. Orele de funcționare și evenimentele speciale pot varia de la un an la altul, deci este bine să verificați programul specific înainte de a vizita.

Târgul de Crăciun din Strasbourg este o experiență fermecătoare și autentică a sărbătorilor de iarnă și atrage vizitatori din întreaga lume care doresc să se bucure de atmosfera sa magică și de tradițiile alsaciene.

Târgul de Crăciun din Nürnberg, Germania

Târgul de Crăciun din Nürnberg, cunoscut sub numele de „Christkindlesmarkt,” este unul dintre cele mai renumite și tradiționale târguri de Crăciun din Germania și din întreaga Europă. Iată câteva detalii despre acest târg de Crăciun:

 1. Istorie și Tradiție: Târgul de Crăciun din Nürnberg are o istorie de sute de ani, datând încă din secolul al XVI-lea. Acesta este unul dintre cele mai vechi târguri de Crăciun din Germania și se bucură de o tradiție bogată.
 2. Locație: Târgul se desfășoară în centrul istoric al orașului Nürnberg, în piața Hauptmarkt. Orașul este cunoscut pentru arhitectura sa medievală bine conservată, ceea ce face ca atmosfera să fie deosebit de pitorească.
 3. Christkind: În contrast cu alte târguri de Crăciun, unde Moș Crăciun este figura centrală, la Nürnberg, târgul este deschis oficial de către „Christkind,” o figură angelică care reprezintă spiritul Crăciunului în tradiția germană.
 4. Produse și Cadouri: Târgul oferă o gamă largă de produse tradiționale de Crăciun, inclusiv ornamente din lemn și sticlă, lumânări, jucării artizanale, textile și multe altele. Un produs emblematic al târgului este „Lebkuchen,” un tip de prăjitură de ghimbir.
 5. Mâncare și Băutură: La Christkindlesmarkt, puteți savura o varietate de mâncăruri și băuturi tradiționale, cum ar fi „Bratwurst” (cârnați tipici), „Nürnberger Lebkuchen” (prăjitură de ghimbir din Nürnberg), și vinul fierbinte „Glühwein.”
 6. Decorațiuni și Iluminat: Piața Hauptmarkt este frumos decorată cu iluminat festiv, un brad mare de Crăciun și multe alte ornamente de Crăciun.
 7. Atmosferă: Christkindlesmarkt din Nürnberg oferă o atmosferă autentică și tradițională a Crăciunului, cu muzică de colinde, teatru de păpuși, și alte evenimente culturale.
 8. Program: Târgul de Crăciun din Nürnberg începe de obicei la sfârșitul lui noiembrie și se încheie în ziua de Crăciun, dar programul specific și orele de funcționare pot varia de la un an la altul.

Târgul de Crăciun din Nürnberg este o destinație de top pentru iubitorii sărbătorilor de iarnă, oferind o experiență autentică a tradițiilor germane de Crăciun într-un cadru istoric și fermecător. Este un loc ideal pentru a simți spiritul sărbătorilor și pentru a achiziționa cadouri speciale de Crăciun.

Târgul de Crăciun din Viena, Austria

Târgul de Crăciun din Viena, cunoscut sub numele de „Wiener Christkindlmarkt,” este unul dintre cele mai renumite și frumoase târguri de Crăciun din Europa Centrală și este o atracție deosebită pentru turiști și localnici în timpul sezonului de sărbători. Iată câteva detalii despre acest târg de Crăciun:

 1. Istorie și Tradiție: Târgul de Crăciun din Viena are o istorie lungă, datând din secolul al XIII-lea. Este unul dintre cele mai tradiționale târguri de Crăciun din Austria și păstrează multe dintre aspectele tradiționale ale sărbătorii.
 2. Locație: Târgul se desfășoară în fața Primăriei din Viena, Rathausplatz, care este un loc emblematic și un cadru superb pentru eveniment.
 3. Decorațiuni și Iluminat: Piața Rathausplatz este frumos decorată cu iluminat strălucitor, un brad imens de Crăciun și numeroase decorațiuni festive, creând o atmosferă magică.
 4. Produse și Cadouri: La târg, vizitatorii pot găsi o varietate de produse artizanale, ornamente de Crăciun, lumânări, jucării tradiționale și multe altele. Un aspect deosebit este „Christkindlmarkt-Krippe,” o scenă tradițională de Crăciun în miniatură.
 5. Mâncare și Băutură: Târgul oferă o gamă bogată de mâncăruri și băuturi tradiționale, cum ar fi „Würstel” (cârnați), „Lebkuchen” (prăjitură de ghimbir), și „Punsch” (băutură caldă cu alcool).
 6. Program Cultural: Pe lângă cumpărături și savurarea bunătăților, târgul găzduiește numeroase spectacole și evenimente culturale, cum ar fi coruri de colinde și teatru de păpuși.
 7. Piața de Gheață: În cadrul târgului, există și o pistă de patinaj pe gheață, care adaugă la experiența de iarnă.
 8. Decorări și Cadouri de Crăciun: Wiener Christkindlmarkt este un loc minunat pentru a găsi cadouri de Crăciun unice și decorațiuni pentru casă, fabricate cu pricepere și pasiune de către meșterii locali.
 9. Program: Târgul de Crăciun din Viena obișnuieste să înceapă în a doua jumătate a lunii noiembrie și se încheie în ziua de Crăciun. Orele de funcționare pot varia de la un an la altul.

Târgul de Crăciun din Viena oferă o experiență autentică a spiritului sărbătorilor de iarnă și este un loc minunat pentru a simți atmosfera festivă a Crăciunului într-un cadru istoric și fermecător. Este o destinație perfectă pentru a petrece timpul în timpul sezonului de Crăciun, fie că doriți să cumpărați cadouri speciale, să gustați mâncăruri și băuturi tradiționale sau să vă bucurați de atmosfera festivă.

Târgul de Crăciun din Praga, Cehia

Târgul de Crăciun din Praga, cunoscut sub numele de „Vánoční trh,” este unul dintre cele mai renumite și mai pitorești târguri de Crăciun din Europa Centrală. Acesta transformă frumosul oraș vechi al Pragăi într-un loc fermecător și plin de magie în timpul sezonului de sărbători. Iată câteva detalii despre acest târg de Crăciun:

 1. Locație: Târgul de Crăciun din Praga se desfășoară în Piața Orașului Vechi (Staroměstské náměstí), care este în inima istoricului Oraș Vechi al Pragăi. Aici, vizitatorii pot experimenta atmosfera tradițională a Crăciunului într-un cadru istoric impresionant.
 2. Decorațiuni și Iluminat: Piața este frumos decorată cu iluminat festiv, un brad de Crăciun impunător și numeroase decorațiuni de Crăciun, creând o atmosferă de basm.
 3. Produse și Cadouri: Târgul oferă o gamă largă de produse și cadouri tradiționale de Crăciun, cum ar fi ornamente de Crăciun din sticlă suflată manual, jucării artizanale, lumânări și textile. O alegere populară este „Betlémská Šopa,” o scenă de Crăciun tradițională.
 4. Mâncare și Băutură: Vizitatorii pot savura mâncăruri și băuturi tradiționale de Crăciun, precum „Trdelník” (un desert copt pe un băț și acoperit cu zahăr și scorțișoară), „Svařák” (vin fiert), și „Pražská šunka” (șuncă prăjită).
 5. Artiști și Spectacole: Târgul găzduiește numeroase evenimente și spectacole de Crăciun, inclusiv concerte de colinde, teatru de păpuși și alte reprezentații artistice.
 6. Atmosfera: Atmosfera din Piața Orașului Vechi din Praga în timpul Târgului de Crăciun este plină de bucurie și spirit festiv. Este un loc minunat pentru a simți magia Crăciunului.
 7. Program: Târgul de Crăciun din Praga obișnuiește să înceapă la sfârșitul lunii noiembrie și să se încheie în ziua de Crăciun. Orele de funcționare pot varia de la un an la altul.

Târgul de Crăciun din Praga este o experiență autentică a sărbătorilor de iarnă într-unul dintre cele mai frumoase orașe istorice din Europa. Este un loc perfect pentru a vă bucura de cumpărături de Crăciun, a gusta deliciile tradiționale și a vă bucura de atmosfera festivă într-un cadru istoric spectaculos.

 Târgul de Crăciun din Bruxelles, Belgia

Târgul de Crăciun din Bruxelles, Belgia, cunoscut sub numele de „Plaisirs d’Hiver” sau „Winter Wonders,” este unul dintre cele mai mari și mai festive târguri de Crăciun din Europa și transformă centrul istoric al orașului Bruxelles într-o destinație magică în timpul sezonului de sărbători. Iată câteva detalii despre acest târg de Crăciun:

 1. Locație: Târgul se desfășoară în zona centrală a orașului Bruxelles, în jurul Marii Piețe (Grand-Place), a Pieței Sainte-Catherine și a Pieței Mont des Arts. Aceste locuri oferă un cadru spectaculos pentru eveniment.
 2. Decorațiuni și Iluminat: Piața Grand-Place și zonele învecinate sunt frumos decorate cu iluminat strălucitor, un brad de Crăciun impunător și numeroase decorațiuni luminoase, creând o atmosferă feerică.
 3. Produse și Cadouri: Târgul oferă o gamă variată de produse și cadouri de Crăciun, inclusiv ornamente de Crăciun, jucării artizanale, produse din sticlă și textile. Un aspect deosebit este „Christmas Market Village,” o zonă specială cu cabinete tradiționale și produse belgiene.
 4. Mâncare și Băutură: Vizitatorii pot gusta mâncăruri și băuturi belgiene tradiționale, cum ar fi „moules-frites” (midii și cartofi prăjiți), „waffles” belgiene, „speculoos” (biscuiți de Crăciun) și „vin chaud” (vin fiert).
 5. Riesenrad: O atracție notabilă a târgului este „Riesenrad,” o roată panoramică care oferă vederi impresionante asupra orașului Bruxelles, în special în timpul serilor iluminate.
 6. Atmosferă: Plaisirs d’Hiver oferă o atmosferă vibrantă, cu muzică, spectacole, proiecții video și evenimente culturale, cum ar fi coruri de colinde și parada de Crăciun.
 7. Patinaj pe Gheață: Târgul găzduiește, de asemenea, o pistă de patinaj pe gheață în Piața Sainte-Catherine, care este perfectă pentru familiile care doresc să se distreze pe gheață.
 8. Program: Târgul de Crăciun din Bruxelles începe de obicei la sfârșitul lunii noiembrie și se încheie în luna ianuarie. Orele de funcționare pot varia, dar majoritatea activităților și evenimentelor au loc în timpul serilor.

Târgul de Crăciun din Bruxelles este una dintre cele mai festive destinații din Europa în timpul sezonului de sărbători. Este o ocazie minunată de a explora cultura belgiană, de a gusta deliciile locale și de a se bucura de atmosfera magică a Crăciunului într-unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei.

Târgul de Crăciun din Colmar, Franța

Târgul de Crăciun din Colmar, Franța, cunoscut sub numele de „Marché de Noël de Colmar,” este unul dintre cele mai pitorești și mai renumite târguri de Crăciun din regiunea Alsacia din Franța. Acesta transformă orașul istoric Colmar într-un decor de basm în timpul sezonului de sărbători. Iată câteva detalii despre acest târg de Crăciun:

 1. Locație: Târgul se desfășoară în orașul vechi al Colmarului, care este renumit pentru casele sale cu jumătate de lemn, străzi înguste și arhitectură medievală bine conservată. Acest cadru pitoresc este perfect pentru atmosfera de Crăciun.
 2. Decorațiuni și Iluminat: Orașul Colmar este frumos decorat cu iluminat festiv, decorațiuni luminoase, și un brad imens de Crăciun în Piața Dominicani.
 3. Produse și Cadouri: Târgul oferă o gamă variată de produse și cadouri de Crăciun, inclusiv ornamente de Crăciun din sticlă suflată manual, jucării artizanale, lumânări parfumate, produse din lemn și textile. Meșterii locali expun cu mândrie lucrările lor.
 4. Mâncare și Băutură: Vizitatorii pot savura mâncăruri și băuturi tradiționale alsaciene, cum ar fi „flammekeuche” (plăcintă alsaciană cu ceapă și bacon), „vin chaud” (vin fiert cu mirodenii), și „bredle” (prăjituri alsaciene de Crăciun).
 5. Atmosferă: Târgul de Crăciun din Colmar oferă o atmosferă caldă și primitoare, cu muzică de colinde, concerte și evenimente artistice în timpul sezonului de sărbători.
 6. Străzi tematice: Târgul se întinde pe mai multe piețe și străzi din oraș, fiecare cu propria sa tematică și ofertă. De exemplu, „Petite Venise” (Mica Veneție) este o zonă renumită pentru casele cu jumătate de lemn și decorările de Crăciun.
 7. Program: Târgul de Crăciun din Colmar începe de obicei la sfârșitul lui noiembrie și se încheie în luna decembrie. Programul specific și orele de funcționare pot varia, deci este recomandabil să verificați în avans.

Târgul de Crăciun din Colmar este cunoscut pentru atmosfera sa de basm, care atrage vizitatori din întreaga lume în perioada sărbătorilor. Este locul ideal pentru a cumpăra cadouri unice, a experimenta tradițiile alsaciene de Crăciun și a se bucura de farmecul pitoresc al acestui oraș istoric.

Târgul de Crăciun din Budapesta, Ungaria

Târgul de Crăciun din Budapesta, Ungaria, cunoscut sub numele de „Budapesti Karácsonyi Vásár,” este un eveniment frumos și tradițional care aduce spiritul Crăciunului în capitala Ungariei. Iată câteva detalii despre acest târg de Crăciun:

 1. Locație: Târgul se desfășoară în câteva locații cheie din Budapesta, cele mai importante fiind Piața Szent István (Piața Sfântul Ștefan) și Piața Vörösmarty, în centrul orașului.
 2. Decorațiuni și Iluminat: Orașul Budapesta este frumos decorat cu iluminat strălucitor, ornamente de Crăciun și un brad de Crăciun impresionant în Piața Szent István.
 3. Produse și Cadouri: Târgul oferă o gamă largă de produse și cadouri de Crăciun, cum ar fi ornamente de Crăciun tradiționale, jucării artizanale, produse din sticlă și ceramică, bijuterii și textile.
 4. Mâncare și Băutură: La târg, puteți savura mâncăruri și băuturi tradiționale ungurești, precum „kürtőskalács” (un desert tradițional cu foietaj și zahăr), „forralt bor” (vin fiert cu mirodenii), și „kolbász” (cârnați ungurești).
 5. Atmosferă: Târgul oferă o atmosferă caldă și primitoare, cu muzică de colinde, concerte și spectacole de dansuri tradiționale. De asemenea, sunt organizate ateliere pentru copii și alte evenimente culturale.
 6. Vânzarea cadourilor de Crăciun: Târgul este o oportunitate excelentă pentru a cumpăra cadouri unice de Crăciun și suveniruri, inclusiv produse artizanale și produse locale.
 7. Program: Târgul de Crăciun din Budapesta începe de obicei la sfârșitul lui noiembrie și se încheie în ziua de Crăciun. Orele de funcționare pot varia în funcție de locație și evenimentele speciale.
 8. Piața Vörösmarty: Această piață găzduiește târgul principal de Crăciun și este renumită pentru cabinele sale decorate frumos și pentru scenele de spectacole.

Târgul de Crăciun din Budapesta oferă o experiență autentică a sărbătorilor de iarnă și este o ocazie excelentă de a experimenta cultura și tradițiile ungurești de Crăciun. Este un loc minunat pentru a petrece timpul în timpul sezonului de sărbători, fie că doriți să faceți cumpărături pentru cadouri, să gustați deliciile locale sau să vă bucurați de atmosfera festivă într-un cadru istoric și vibrant.

Târgul de Crăciun din Tallinn, Estonia

Târgul de Crăciun din Tallinn, Estonia, cunoscut sub numele de „Tallinna Jõuluturg,” este unul dintre cele mai pitorești și mai renumite târguri de Crăciun din Europa și este un adevărat punct de atracție în timpul sezonului de sărbători. Iată câteva detalii despre acest târg de Crăciun:

 1. Locație: Târgul se desfășoară în Piața Orașului Vechi (Raekoja plats) din Tallinn, care este în inima orașului vechi medieval al Tallinnului și a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO.
 2. Decorațiuni și Iluminat: Piața Orașului Vechi și zona înconjurătoare sunt decorate cu iluminat strălucitor, ornamente de Crăciun, și un brad de Crăciun impunător. Atmosfera este magică, în special pe timp de noapte.
 3. Produse și Cadouri: Târgul oferă o gamă variată de produse și cadouri de Crăciun, cum ar fi ornamente tradiționale estoniene, ceramică, produse din lână, bijuterii și jucării artizanale.
 4. Mâncare și Băutură: Vizitatorii pot gusta mâncăruri și băuturi tradiționale estoniene, precum „mulgipuder” (terci estonian), „piparkoogid” (prăjituri de Crăciun estoniene), „karask” (pâine neagră estoniană), și „glögi” (vin fiert cu mirodenii).
 5. Atmosferă: Târgul de Crăciun din Tallinn oferă o atmosferă caldă și primitoare, cu muzică de colinde, concerte de Crăciun și evenimente culturale. De asemenea, sunt organizate ateliere pentru copii și alte activități recreative.
 6. Program: Târgul de Crăciun din Tallinn începe de obicei la începutul lunii decembrie și se încheie la sfârșitul lui decembrie. Orele de funcționare pot varia, dar este recomandabil să verificați programul specific în avans.
 7. Piața Maestro: Această parte a târgului este dedicată exclusiv produselor de Crăciun handmade, oferind vizitatorilor oportunitatea de a cumpăra cadouri unice și artizanale.

Târgul de Crăciun din Tallinn este renumit pentru farmecul său autentic și pentru atmosfera sa tradițională de Crăciun. Orașul vechi medieval și arhitectura sa bine conservată adaugă la atmosfera pitorească a târgului și fac din acesta o destinație de neuitat pentru cei care doresc să simtă magia sărbătorilor de iarnă într-un cadru unic și fermecător.

Târgul de Crăciun din Copenhaga, Danemarca

Târgul de Crăciun din Copenhaga, Danemarca, cunoscut sub numele de „Jul i Tivoli” sau „Tivoli Christmas Market,” este unul dintre cele mai festive și populare târguri de Crăciun din Scandinavia. Acesta transformă parcul de distracții Tivoli Gardens într-o oază de sărbătoare în timpul sezonului de Crăciun. Iată câteva detalii despre acest târg de Crăciun:

 1. Locație: Târgul se desfășoară în Tivoli Gardens, unul dintre cele mai vechi parcuri de distracții din lume, situat în centrul orașului Copenhaga.
 2. Decorațiuni și Iluminat: Tivoli Gardens sunt frumos decorate cu iluminat strălucitor, decorațiuni de Crăciun, un brad de Crăciun impresionant și multe alte elemente festive. Parcul devine cu adevărat magic în timpul sezonului de sărbători.
 3. Produse și Cadouri: La târg, puteți găsi o gamă variată de produse și cadouri de Crăciun, cum ar fi ornamente de Crăciun, jucării artizanale, lumânări, haine și multe altele. Meșterii locali și comercianții vin din toată țara pentru a participa.
 4. Mâncare și Băutură: Vizitatorii se pot bucura de mâncăruri și băuturi tradiționale daneze de Crăciun, cum ar fi „æbleskiver” (clătite rotunde), „gløgg” (vin fiert cu mirodenii), și diverse produse de patiserie.
 5. Atmosferă: Tivoli Christmas Market oferă o atmosferă veselă și festivă, cu muzică live, concerte de colinde, și spectacole de Crăciun. Există, de asemenea, o pistă de patinaj pe gheață în cadrul Tivoli.
 6. Program: Târgul de Crăciun din Copenhaga începe de obicei la jumătatea lui noiembrie și se încheie la începutul lunii ianuarie. Orele de funcționare pot varia în funcție de zi și de evenimentele speciale.
 7. Parada lui Lucia: O tradiție populară în Copenhaga este parada lui Lucia, care marchează deschiderea oficială a sezonului de Crăciun și este adesea asociată cu Tivoli Christmas Market.

Târgul de Crăciun din Copenhaga este o destinație minunată pentru iubitorii sărbătorilor de iarnă și oferă o experiență festivă într-un cadru captivant și istoric. Cu o varietate bogată de produse tradiționale, mâncare delicioasă și distracții pentru toate vârstele, acest târg este un loc perfect pentru a vă bucura de spiritul Crăciunului într-un mod autentic danez.

Târgul de Crăciun din Edinburgh, Scoția

Târgul de Crăciun din Edinburgh, Scoția, cunoscut sub numele de „Edinburgh Christmas Market,” este un eveniment festiv și tradițional care adaugă o atmosferă magică orașului în timpul sezonului de sărbători. Iată câteva detalii despre acest târg de Crăciun:

 1. Locație: Târgul se desfășoară în mai multe locații din centrul orașului Edinburgh, cele mai importante fiind Piața Princes Street și Piața St Andrew Square. Aceste locuri oferă un cadru impresionant pentru eveniment.
 2. Decorațiuni și Iluminat: Orașul Edinburgh este frumos decorat cu iluminat festiv, ornamente de Crăciun și un brad de Crăciun imens în Piața Princes Street. Iluminatul strălucitor conferă orașului un aspect de basm.
 3. Produse și Cadouri: Târgul oferă o gamă variată de produse și cadouri de Crăciun, cum ar fi ornamente de Crăciun, jucării artizanale, bijuterii, produse din lână și textile. Sunt expuse și produse tradiționale scoțiene, precum tartanele și whisky-ul.
 4. Mâncare și Băutură: Vizitatorii se pot bucura de mâncăruri și băuturi tradiționale scoțiene, cum ar fi „haggis” (o mâncare scoțiană tradițională), „mince pies” (plăcinte cu carne și fructe), „mulled wine” (vin fiert cu mirodenii), și „hot chocolate” (ciocolată caldă).
 5. Atmosferă: Târgul de Crăciun din Edinburgh oferă o atmosferă veselă și primitoare, cu muzică live, concerte de colinde și spectacole de Crăciun. Există, de asemenea, un carusel și alte atracții pentru copii.
 6. Program: Târgul de Crăciun din Edinburgh începe de obicei la sfârșitul lui noiembrie și se încheie la începutul lui ianuarie. Orele de funcționare pot varia în funcție de zi și de evenimentele speciale.
 7. Ferris Wheel: Una dintre cele mai iconice atracții ale târgului este „Ferris Wheel” (roata panoramică) din Piața St Andrew Square, de unde puteți avea o panoramă frumoasă asupra orașului luminat de sărbători.
 8. Festivalul Scoțian de Revelion: Târgul de Crăciun se încheie cu Festivalul Scoțian de Revelion, cunoscut sub numele de „Hogmanay,” care este unul dintre cele mai mari evenimente de revelion din lume.

Târgul de Crăciun din Edinburgh este o destinație de top pentru a vă bucura de atmosfera festivă a Crăciunului și pentru a experimenta cultura și tradițiile scoțiene în timpul sărbătorilor. Cu oferte variate de cumpărături, mâncare delicioasă și evenimente speciale, acest târg este o alegere excelentă pentru o vacanță de iarnă memorabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *