5 articole pe care trebuie să le iei cu tine pentru o călătorie sigură și bine organizată 1
5 articole pe care trebuie să le iei cu tine pentru o călătorie sigură și bine organizată
27 iulie 2023
Vizita la Zoo de Beauvall din Franta, Cea mai mare gradina Zoo din Franta
Vizita la Zoo de Beauvall din Franta, Cea mai mare gradina Zoo din Franta
6 august 2023
5 articole pe care trebuie să le iei cu tine pentru o călătorie sigură și bine organizată 2
5 articole pe care trebuie să le iei cu tine pentru o călătorie sigură și bine organizată
27 iulie 2023
Vizita la Zoo de Beauvall din Franta, Cea mai mare gradina Zoo din Franta
Vizita la Zoo de Beauvall din Franta, Cea mai mare gradina Zoo din Franta
6 august 2023

Vacanta la Disneyland Paris I Informatii utile I Cazare si Galerie foto

Excursie la la Disneyland Paris I Informatii utile I Cazare si Galerie foto-Turism365.com

In octombrie 2022 am avut ocazia de a vizita pentru prima data Disneyland Paris. Spun prima data deoarece cu siguranta va mai exista si o alta vizita in aceasta locatie. Noi am locuit intr-un hotel in Paris, insa voi incerca sa va transmit cat mai multe informatii utile despre Disneyland Paris, care sper sa va fie cat mai de folos.

Disneyland Paris, cunoscut și sub numele de Euro Disney Resort, este un complex de parcuri tematice și de vacanță situat în Marne-la-Vallée, aproape de Paris, Franța. A fost deschis în 1992 și este cea de-a doua destinație Disney din afara Statelor Unite, după Tokyo Disney Resort din Japonia.

Complexul Disneyland Paris cuprinde două parcuri tematice principale: Parcul Disneyland și Parcul Walt Disney Studios. Parcul Disneyland este asemănător cu Disneyland din California și Magic Kingdom din Florida și oferă o gamă largă de atracții, jocuri și spectacole tematice. Parcul Walt Disney Studios este dedicat industriei cinematografice și oferă experiențe legate de filmele și personajele Disney.

În plus față de cele două parcuri tematice, Disneyland Paris include și mai multe hoteluri, restaurante, magazine și alte facilități recreative. Complexul găzduiește, de asemenea, evenimente speciale, cum ar fi parade tematice, spectacole de artificii și întâlniri cu personaje Disney.

Disneyland Paris este o destinație populară pentru turiștii din întreaga lume, atrăgând milioane de vizitatori în fiecare an. Este un loc de distracție și magie pentru întreaga familie, oferind experiențe unice și memorabile într-un cadru fermecător Disney.

 1. Parcul Disneyland: Este parcul emblematic care reprezintă o versiune europeană a celebrului Disneyland din California și Magic Kingdom din Florida. Aici veți găsi o gamă largă de atracții clasice Disney, spectacole live, parade, personaje îndrăgite și multe alte experiențe magice. Parcul este împărțit în mai multe zone tematice, cum ar fi Main Street, U.S.A., Adventureland, Frontierland, Fantasyland și Discoveryland.
 2. Parcul Walt Disney Studios: Acest parc tematic este dedicat industriei cinematografice și oferă o privire în culisele producției de filme și efecte speciale. Aici puteți explora lumea filmelor Disney și puteți experimenta atracții și spectacole inspirate de producțiile Disney și Pixar. Parcul Walt Disney Studios este împărțit în mai multe zone tematice, inclusiv Production Courtyard, Toon Studio, Backlot și Toy Story Playland.

În plus, la Disneyland Paris există și alte atracții și facilități, cum ar fi Disney Village, care oferă restaurante, magazine și opțiuni de divertisment, precum și mai multe hoteluri tematice Disney unde puteți să vă cazați pentru a vă bucura de o experiență completă.

 

Lista, toate actractiie care sunt in Parcul Disneyland

Iată o listă mai detaliată a atracțiilor din Parcul Disneyland din Disneyland Paris (până în septembrie 2021):

 1. Main Street, U.S.A.:

  • Main Street Vehicles
  • Disneyland Railroad Main Street Station
 2. Adventureland:

  • Pirates of the Caribbean
  • Indiana Jones et le Temple du Péril
  • La Cabane des Robinson
  • Adventure Isle
 3. Frontierland:

  • Big Thunder Mountain
  • Phantom Manor
  • Thunder Mesa Riverboat Landing
  • Pocahontas Indian Village
 4. Fantasyland:

  • „it’s a small world”
  • Peter Pan’s Flight
  • Alice’s Curious Labyrinth
  • Dumbo the Flying Elephant
  • Le Carrousel de Lancelot
  • Blanche-Neige et les Sept Nains
  • Les Voyages de Pinocchio
  • Casey Jr. – le Petit Train du Cirque
  • Mad Hatter’s Tea Cups
  • Meet Mickey Mouse
 5. Discoveryland:

  • Space Mountain: Mission 2
  • Star Tours: The Adventures Continue
  • Buzz Lightyear Laser Blast
  • Autopia
  • Orbitron
 6. Walt Disney Studios Park (parc separat în cadrul complexului):

  • Ratatouille: The Adventure
  • Crush’s Coaster
  • The Twilight Zone Tower of Terror
  • Toy Story Playland (care include atracții precum RC Racer, Slinky Dog Zigzag Spin, Toy Soldiers Parachute Drop)
  • Studio Tram Tour: Behind the Magic

Aceasta este o listă generală a principalelor atracții din Parcul Disneyland din Disneyland Paris. Vă rog să rețineți că anumite atracții pot suferi schimbări sau actualizări în timp, iar altele noi pot fi adăugate după data tăierii mele de cunoștințe în septembrie 2021. Pentru cele mai recente informații, vă recomand să verificați site-ul oficial al Disneyland Paris.

Care sunt cele mai importante atractii in Parcul Disneyland

Cele mai importante atracții din Parcul Disneyland din Disneyland Paris, considerate ca fiind punctele cheie ale parcului, includ:

 1. Castelul Disneyland: Iconul emblematic al parcului, castelul reprezintă centrul său și este un loc de întâlnire cu personaje Disney, precum și gazda spectacolelor și evenimentelor speciale.
 2. Pirates of the Caribbean: O călătorie cu barca prin lumea piraților, plină de aventuri, animații și efecte speciale uimitoare.
 3. Space Mountain: O atracție de coastere în întuneric, care oferă o experiență de călătorie în spațiu cu viteze mari și efecte speciale.
 4. it’s a small world: O plimbare prin animatronicile colorate și adorabile, care celebrează diversitatea culturală a lumii.
 5. Big Thunder Mountain: O montagne-russe în stil vestic, care oferă o călătorie plină de viteză și adrenalină prin peisajele deșertice și mine abandonate.
 6. Haunted Mansion: O călătorie întunecată și misterioasă prin casa bântuită, în care veți întâlni fantome și personaje înspăimântătoare.
 7. Peter Pan’s Flight: O plimbare magică prin povestea lui Peter Pan, în care veți zbura deasupra Londrei și veți ajunge în insula Neverland.
 8. Buzz Lightyear Laser Blast: O atracție interactivă în care vizitatorii se pot alătura lui Buzz Lightyear într-o misiune pentru a salva galaxia și pot trage cu lasere pentru a aduna puncte.
 9. Dumbo the Flying Elephant: O atracție clasică pentru copii, care le permite să piloteze elefanții zburători într-un zbor senin.
 10. Jungle Cruise: O călătorie plină de aventură prin jungla exotică, în care ghizii vă vor încânta cu povești amuzante și veți întâlni animale exotice.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante atracții din Parcul Disneyland din Disneyland Paris. Parcul oferă o varietate de experiențe și atracții pentru a satisface toate gusturile și vârstele.

Ce restaurante exista in Parcul Disneyland?

Da, în Parcul Disneyland din Disneyland Paris există o varietate de restaurante și opțiuni de luat masa. Aici sunt câteva exemple de restaurante pe care le puteți găsi în parc:

 1. Auberge de Cendrillon: Un restaurant de lux cu tematică Cenușăresei, unde puteți savura mâncăruri rafinate într-un cadru regal.
 2. Plaza Gardens Restaurant: Un restaurant tip bufet care servește preparate internaționale și opțiuni pentru micul dejun, prânz și cină.
 3. Blue Lagoon Restaurant: Situat în interiorul atracției Pirates of the Caribbean, acest restaurant oferă specialități creole și fructe de mare într-un decor tropical.
 4. Walt’s – an American Restaurant: Un restaurant elegant situat în Main Street, U.S.A., care oferă mâncăruri americane clasice și vederi panoramice spre parc.
 5. Casey’s Corner: Un loc popular pentru mâncăruri rapide, specializat în hot-doguri și snacks-uri americane.
 6. Pizzeria Bella Notte: Un restaurant italian care servește pizza și paste într-un decor inspirat de clasicul film Disney „Lady and the Tramp”.
 7. Market House Deli: Un loc ideal pentru gustări rapide, sandwich-uri și salate proaspete.

Acestea sunt doar câteva dintre opțiunile de restaurante disponibile în Parcul Disneyland din Disneyland Paris. Există și alte puncte de luat masa, cafenele, chioșcuri cu gustări și băuturi răcoritoare răspândite în tot parc, oferind o varietate de opțiuni culinare pentru vizitatori.

Cum se poate ajunge in Parcul Disneyland din Paris?

Există mai multe modalități de a ajunge la Parcul Disneyland din Paris, în funcție de preferințele și nevoile fiecăruia. Iată câteva opțiuni comune:

 1. Avion: Cea mai rapidă opțiune este să zburați la Aeroportul Charles de Gaulle din Paris sau la Aeroportul Orly. De acolo, puteți lua trenul sau un serviciu de transfer direct către Parcul Disneyland.
 2. Tren: Parcul Disneyland are propriul său stație de tren, numită Marne-la-Vallée/Chessy, care este conectată cu rețeaua de trenuri din Paris. Puteți lua un tren RER (linia A) din Paris către această stație. Trenurile RER circulă frecvent și fac legătura între centrul Parisului și Parcul Disneyland în aproximativ 35 de minute.
 3. Autoturism: Dacă preferați să conduceți, puteți ajunge la Parcul Disneyland cu mașina personală sau cu închirierea unei mașini. Parcul are propriul său parc de mașini și oferă parcare pentru vizitatori.
 4. Autocar: Există și servicii de transport cu autocarul care asigură legături între Paris și Parcul Disneyland. Acestea pot fi o opțiune convenabilă, mai ales dacă călătoriți într-un grup mare sau cu bagaje voluminoase.

Pentru alegerea celei mai potrivite opțiuni de transport către Parcul Disneyland, este recomandat să verificați programul și disponibilitatea transportului în avans și să luați în considerare preferințele personale și nevoile dvs. de călătorie.

Unde este localizat Parcul Disneyland?

Parcul Disneyland este situat în Marne-la-Vallée, în apropierea orașului Paris, Franța. Adresa exactă a parcului este:

Disneyland Paris, Boulevard de Parc, 77700, Coupvray Franța

Marne-la-Vallée este o zonă situată la aproximativ 32 de kilometri est de centrul Parisului. Parcul Disneyland Paris este amplasat într-un complex mare, care include atât Parcul Disneyland, cât și Parcul Walt Disney Studios, și este ușor accesibil din Paris și din alte zone din Franța folosind diferite mijloace de transport, cum ar fi trenul, autobuzul sau mașina personală.

Exista posibilitatea de cazare in Parcul Disneyland?

Da, în Parcul Disneyland din Paris există mai multe opțiuni de cazare pentru vizitatori. Acesta include un număr de hoteluri și resorturi tematice care vă oferă oportunitatea de a rămâne chiar în interiorul complexului parcului. Iată câteva exemple de hoteluri disponibile:

 1. Disneyland Hotel: Este un hotel de lux situat în apropierea Castelului Disneyland, oferind camere elegante, restaurante fine și acces ușor la parcuri.
 2. Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel: Un hotel tematic Marvel, care oferă o experiență artistică inspirată de universul Marvel, cu camere tematice și decor inspirat de supereroi.
 3. Disney’s Newport Bay Club: Un hotel de lux cu tematică marină, situat în apropierea lacului Disney, care oferă camere confortabile și facilități recreative.
 4. Disney’s Sequoia Lodge: Un hotel inspirat de cabanele din Parcul Național Yosemite, cu camere cu tematică rustică și o atmosferă relaxantă.
 5. Disney’s Hotel Cheyenne: Un hotel tematic de vest sălbatic, cu camere decorate în stil cowboy și un cadru western autentic.

Acestea sunt doar câteva dintre hotelurile disponibile în complexul Parcului Disneyland din Paris. Fiecare hotel are propriile sale facilități, restaurante și servicii, iar cazarea în interiorul parcului vă permite să vă bucurați de acces ușor la atracții și experiențele oferite de Disneyland Paris.

Cat costa intrarea la Parcul Disneyland?

Prețurile pentru intrarea la Parcul Disneyland din Paris pot varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi sezonul, tipul de bilet și vârsta vizitatorilor. Este important să verificați site-ul oficial al Disneyland Paris pentru cele mai actualizate informații privind prețurile.

În general, Disneyland Paris oferă mai multe opțiuni de bilete, inclusiv:

 1. Bilet pentru o zi: Acesta vă permite să vizitați Parcul Disneyland pentru o zi întreagă. Prețul diferă în funcție de sezon și de categoria de vârstă (adulți sau copii).
 2. Bilet pentru mai multe zile: Puteți achiziționa bilete valabile pentru mai multe zile consecutive, permițându-vă să vizitați parcul pe parcursul mai multor zile. Biletele pentru mai multe zile sunt, în general, mai avantajoase din punct de vedere financiar decât biletele pentru o singură zi.

De asemenea, există și opțiuni de bilete care includ accesul la ambele parcuri tematice ale complexului Disneyland Paris, respectiv Parcul Disneyland și Parcul Walt Disney Studios.

Recomandarea mea este să verificați site-ul oficial al Disneyland Paris sau să contactați serviciul de relații cu clienții pentru a obține cele mai actualizate informații privind prețurile și opțiunile de bilete disponibile.

Noi, in Octombrie 2022, o perioada cu vacante, am platit 98 Euro/ adult / zi/ Parc Disnay si 55 Euro/ copil/ zi/ Parc Disnay

Surse de unde se pot cumpara bilete pentru Parcul DisnayLand din Paris

Biletele pentru Parcul Disneyland Paris pot fi achiziționate din mai multe surse autorizate. Iată câteva opțiuni pentru achiziționarea biletelor:

 1. Site-ul oficial Disneyland Paris: Cel mai sigur și recomandat mod de a achiziționa bilete este direct de pe site-ul oficial al Disneyland Paris. Aici puteți găsi toate opțiunile de bilete disponibile, inclusiv bilete pentru o zi, bilete pentru mai multe zile și pachete speciale. Site-ul oferă informații detaliate despre prețuri, opțiuni și oferte speciale.
 2. Agenții de voiaj și tour-operatori: Puteți cumpăra bilete pentru Disneyland Paris prin intermediul agențiilor de voiaj și tour-operatorilor autorizați. Aceștia pot oferi pachete complete care includ biletele, cazarea și alte servicii adiționale.
 3. Bilete la intrare: În unele cazuri, puteți achiziționa bilete la intrare în parc, direct de la casele de bilete. Cu toate acestea, este important să rețineți că acest lucru poate implica așteptarea în rând și nu este întotdeauna garantat, mai ales în perioadele aglomerate.

Este recomandat să achiziționați biletele din surse autorizate și să verificați autenticitatea acestora pentru a vă asigura că veți avea acces în parc. De asemenea, este bine să verificați site-ul oficial al Disneyland Paris pentru a afla despre ofertele speciale și promoțiile disponibile înainte de a face achiziția.

Ce inseamna bilet cu prioritate la Disneyland Paris ?

„Bilet cu prioritate” sau „Fastpass” este un serviciu oferit de Disneyland Paris pentru a reduce timpul de așteptare la anumite atracții populare din parcuri. Acest serviciu permite vizitatorilor să rezerve un interval orar specific pentru a accesa o atracție fără a aștepta în rândul obișnuit.

Iată cum funcționează sistemul Fastpass la Disneyland Paris:

 1. Obținerea Fastpass-ului: La intrarea într-o atracție eligibilă, puteți introduce biletul de intrare sau brățara de acces la un terminal Fastpass. Veți primi un bilet Fastpass care vă indică intervalul orar în care puteți reveni pentru a accesa atracția.
 2. Utilizarea Fastpass-ului: În intervalul specificat pe biletul Fastpass, puteți reveni la atracție și accesa o linie specială (Fastpass line), care este în general mult mai scurtă decât rândul obișnuit.
 3. Atenție la limitări: Fastpass-urile sunt limitate și pot fi epuizate pentru o atracție specifică în timpul zilei, astfel că este recomandat să le utilizați cât mai devreme posibil.

Este important să rețineți că serviciul Fastpass este disponibil gratuit pentru toți vizitatorii Disneyland Paris, iar disponibilitatea și procedurile specifice pot varia în funcție de atracție și de politica parcului. Prin urmare, în momentul vizitei, vă recomandăm să verificați informațiile actualizate și să urmați indicațiile și instrucțiunile personalului parcului pentru a utiliza serviciul Fastpass în mod eficient.

Cum se poate cumpara bilet cu prioritate la DisnayLand Paris

În Disneyland Paris, serviciul „Bilet cu prioritate” sau „Fastpass” este oferit gratuit vizitatorilor și nu necesită achiziționarea unui bilet separat. Aici este cum puteți beneficia de acest serviciu:

 1. La sosirea în Parcul Disneyland, identificați punctele Fastpass situate lângă anumite atracții. Acestea sunt de obicei afișate cu semne distinctive Fastpass.
 2. Introduceți biletul de intrare sau brățara de acces la terminalul Fastpass de la atracția respectivă. Veți primi un bilet Fastpass care va avea un interval orar specific.
 3. Pe biletul Fastpass, veți vedea o fereastră de timp (de exemplu, 13:00 – 14:00) când puteți reveni la atracție. Puteți continua să vă bucurați de alte activități în parc până la acea oră.
 4. În intervalul de timp specificat, reveniți la atracția și accesați linia Fastpass. Aceasta este, în general, mai rapidă decât linia obișnuită, permițându-vă să reduceți timpul de așteptare.

Este important să rețineți că Fastpass-urile sunt disponibile în număr limitat și pot fi epuizate în timpul zilei. Prin urmare, este recomandat să le utilizați cât mai devreme posibil pentru a vă asigura că aveți acces la atracția dorită.

Puteți beneficia de serviciul Fastpass în cadrul Parcului Disneyland Paris fără achiziționarea unui bilet separat, fiind inclus în experiența vizitei dumneavoastră.

Exista o harta al parcului Disneyland Paris ?

Da, există o hartă a Parcului Disneyland Paris disponibilă pentru vizitatori. Această hartă oferă o vedere generală a parcului, inclusiv amplasarea atracțiilor, restaurantelor, magazinelor și altor facilități importante. Harta vă poate ajuta să vă orientați mai ușor în parc și să planificați traseele și experiențele dorite.

Harta Parcului Disneyland Paris poate fi obținută în mai multe locuri în parc, inclusiv la punctele de informare pentru vizitatori, la hotelurile din complex și la intrările principale. De asemenea, puteți găsi harta pe site-ul oficial al Disneyland Paris, în secțiunea „Hărți și Ghiduri” sau puteți utiliza aplicația mobilă oficială a parcului pentru a accesa o versiune digitală a hărții.

Harta vă va oferi informații despre amplasarea atracțiilor, scenele de divertisment, restaurantele, punctele de interes și alte facilități importante din Parcul Disneyland, ajutându-vă să vă planificați vizita și să vă bucurați de tot ce oferă parcul.

Care este varsta minima pentru a avea acces in Disneyland Paris ?

Nu există o vârstă minimă pentru a avea acces în Disneyland Paris. Parcul este deschis pentru toți vizitatorii, indiferent de vârstă. Acesta este conceput ca o destinație pentru întreaga familie, oferind atracții și experiențe pentru toate categoriile de vârstă.

Cu toate acestea, este important să luați în considerare faptul că anumite atracții pot avea restricții de înălțime sau alte cerințe de siguranță. Aceste restricții sunt menite să asigure siguranța și confortul vizitatorilor. Prin urmare, pentru anumite atracții sau experiențe, pot exista limite de înălțime sau cerințe de însoțire a copiilor mici de către un adult.

În general, Disneyland Paris oferă o varietate de atracții, spectacole și evenimente pentru toate vârstele, astfel încât toată lumea să se poată bucura de experiența parcului.

Galerie foto de la parcul DisnayLand din Paris

Vacanta la Disneyland Paris I Informatii utile I Cazare si Galerie foto 15

Galerie foto disnalyland paris

Galerie foto disnalyland paris

Galerie foto disnalyland paris

Sper ca aceste informatii sa va fie de folos in cazul in care doriti sa vizitati in curand DisnayLand din Paris.

Mai jos alte articole care ar putea sa va fie de ajutor:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *