Muzeul Figurilor de Ceară din Paris ( Grevin Wax )
Vizita la Muzeul Figurilor de Ceară din Paris ( Grevin Wax )
2 iulie 2023
Castelul Rambouillet
Vizita la castelul Rambouillet de langa Paris, Château de Rambouillet
16 iulie 2023
Muzeul Figurilor de Ceară din Paris ( Grevin Wax )
Vizita la Muzeul Figurilor de Ceară din Paris ( Grevin Wax )
2 iulie 2023
Castelul Rambouillet
Vizita la castelul Rambouillet de langa Paris, Château de Rambouillet
16 iulie 2023

Vizita la Gradina zoologica din Cerza, Franta

Informatii generale despre Gradina zoologica din Cerza

Grădina Zoologică Cerza, situată în Hermival-les-Vaux, Normandia, Franța, este un parc zoologic popular în regiune. Acesta se întinde pe o suprafață de aproximativ 60 de hectare și găzduiește peste 1.000 de animale din peste 120 de specii diferite.

Grădina zoologică Cerza se remarcă prin conceptul său de a recrea habitatul natural al animalelor și de a oferi vizitatorilor o experiență apropiată de natură. Aceasta este împărțită în mai multe zone tematice, cum ar fi Savannah, Pădurea Amazoniană, Stepă, Munți și Multe Altele. Fiecare zonă reprezintă un ecosistem specific și găzduiește animale corespunzătoare.

La Cerza, poți vedea o varietate de animale fascinante, cum ar fi lei, tigri, girafe, elefanți, rinoceri, hipopotami, zebre, maimuțe, leneși, reptile și multe altele. De asemenea, parcul oferă spectacole și prezentări educaționale pentru a îmbogăți experiența vizitatorilor și pentru a promova conservarea și protejarea speciilor animale.

Grădina Zoologică Cerza se străduiește să ofere condiții de viață adecvate pentru animale și să promoveze educația și conștientizarea publicului cu privire la protecția mediului înconjurător și conservarea speciilor. De asemenea, parcul are facilități precum restaurante, terenuri de joacă și zone de picnic pentru a oferi o experiență completă pentru vizitatori.

Pentru a obține informații actualizate despre orele de funcționare, prețurile biletelor și evenimentele speciale, te recomand să accesezi site-ul oficial al Grădinii Zoologice Cerza sau să contactezi direct personalul parcului.

Ce animale se pot vedea la Gradina zoologica din Cerza ?

La Grădina Zoologică Cerza din Franța, poți vedea o gamă variată de animale din diferite părți ale lumii. Iată câteva exemple de animale pe care le poți întâlni acolo:

 1. Mamifere: lei, tigri, girafe, elefanți, rinoceri, hipopotami, zebre, canguri, maimuțe, leneși, cămile, suricate, cai sălbatici, bizoni, capre de munte, marmote, lupi, zorii, veverițe, manguste, nutrii, vulpi, panda roșu, giboni și multe altele.
 2. Păsări: flamingo, papagali, pelicani, bufnițe, păuni, rațe, păsări tropicale, strut, ibiși și multe altele.
 3. Reptile: șerpi, broaște țestoase, iguane, crocodili, șopârle și multe altele.
 4. Animale din apă: pinguini, lei de mare, foci, delfini, raie și multe altele.
 5. Animale exotice: canguri, kiwi, wallaby, koala și multe altele.

Este important de menționat că lista animalelor prezente în grădină zoologică poate varia în funcție de momentul vizitei, iar parcul poate găzdui și alte specii interesante pe lângă cele menționate mai sus. Pentru informații actualizate și pentru a afla despre animalele specifice disponibile în prezent la Grădina Zoologică Cerza, te recomand să consulți site-ul oficial al parcului sau să contactezi personalul de acolo.

Tariful in luna ulie 2023 a fost de 23 Euro/ adult si 19 Euro/ copil insa tariful poate varia in functie de grup sau perioada cand va cumparati biletele.

Care este istoria Gradina zoologica din Cerza, Franta ?

Grădina Zoologică Cerza din Hermival-les-Vaux, Normandia, Franța, are o istorie relativ recentă. Aceasta a fost inaugurată în anul 1986 și a fost creată cu scopul de a oferi publicului oportunitatea de a descoperi și înțelege lumea animală.

Grădina zoologică a fost fondată de Jean-François Fourtou, un om de afaceri francez, care a visat să creeze un loc unde oamenii să poată explora și să se apropie de animale într-un cadru natural. El a început prin adăugarea unor animale domestice și exotice pe terenurile sale, iar apoi a extins și dezvoltat grădina zoologică.

De-a lungul anilor, Grădina Zoologică Cerza a crescut în popularitate și a devenit un loc important pentru conservarea speciilor și educația publicului. Aceasta a fost construită cu un concept de recreare a habitatului natural al animalelor, astfel încât să ofere o experiență cât mai apropiată de mediul lor sălbatic.

Grădina zoologică a colaborat și colaborează în continuare cu alte parcuri zoologice și organizații de conservare a animalelor pentru a participa la programe de reproducere și conservare a speciilor amenințate. Prin intermediul acestor eforturi, grădina zoologică contribuie la conservarea biodiversității și la protejarea ecosistemelor fragile.

Pe lângă scopul său de conservare și protecție a animalelor, Grădina Zoologică Cerza s-a dedicat și educației publicului. Prin intermediul prezentărilor și evenimentelor speciale, vizitatorii sunt încurajați să învețe despre animale, mediul înconjurător și necesitatea conservării naturii.

Grădina Zoologică Cerza a devenit o destinație populară pentru turiști și familii, oferind o experiență interactivă și educativă. Prin intermediul său, vizitatorii au ocazia să se apropie de animale și să înțeleagă importanța protejării lor și a mediului înconjurător.

Cum se poate ajunge la Gradina zoologica din Cerza din Paris?

 1. Cu mașina: Distanța dintre Paris și Grădina Zoologică Cerza este de aproximativ 200 de kilometri, iar călătoria durează aproximativ 2 ore și 30 de minute, în funcție de trafic. Poți lua autostrada A13 spre Rouen, apoi ieși la ieșirea Beuzeville și urmezi indicatoarele spre Hermival-les-Vaux, unde se află grădina zoologică. Parcul zoologic oferă parcare pentru vizitatori.
 2. Cu trenul: Poți lua un tren de la Gara Paris Saint-Lazare către Gara Lisieux, care este cea mai apropiată gară de Grădina Zoologică Cerza. Durata călătoriei cu trenul este de aproximativ 1 oră și 40 de minute. După sosirea la Gara Lisieux, poți lua un autobuz sau un taxi până la grădină. Verifică programul trenurilor și asigură-te că opresc la Gara Lisieux înainte de a pleca.
 3. Cu autobuzul sau tururi organizate: Există companii de autobuze și agenții de turism care organizează excursii către Grădina Zoologică Cerza din Paris. Acestea includ transport cu autobuzul și uneori și bilete de intrare. Verifică agențiile de turism locale sau caută opțiuni online pentru a găsi o excursie potrivită.

Asigură-te să verifici informațiile actualizate privind transportul și orarele, deoarece acestea pot varia în funcție de perioada anului și evenimentele curente. Este întotdeauna recomandat să rezervi în avans biletele și să te informezi în prealabil cu privire la transportul disponibil pentru a ajunge la Grădina Zoologică Cerza.

Activitati ce se pot face in Grădina Zoologică Cerza pe langa vizitarea animalelor

 1. Vizitarea animalelor: Poți explora grădina zoologică și admira o varietate de animale din diferite părți ale lumii. Parcul este împărțit în mai multe zone tematice, cum ar fi Savannah, Pădurea Amazoniană, Stepă, Munți și Multe Altele, unde poți vedea animale specifice fiecărui habitat.
 2. Spectacole și prezentări: Grădina Zoologică Cerza oferă spectacole și prezentări educaționale cu animale, care oferă oportunitatea de a învăța mai multe despre comportamentul și caracteristicile speciilor prezente în parcul zoologic. Aceste spectacole pot include hrănirea animalelor sau demonstrații cu păsări.
 3. Tur cu tren: Parcul zoologic oferă și un tur cu tren, care este o modalitate relaxantă de a explora întreaga zonă și de a obține o perspectivă mai amplă asupra habitatelor și animalelor.
 4. Terenuri de joacă pentru copii: Pentru cei mici, există terenuri de joacă și zone speciale amenajate pentru copii, unde aceștia se pot bucura de activități recreative.
 5. Activități suplimentare: Grădina Zoologică Cerza organizează și alte activități speciale în anumite perioade ale anului, cum ar fi evenimente tematice sau programe specifice pentru școli și copii.
 6. Restaurante și zone de picnic: Parcul are facilități de luat masa, inclusiv restaurante și zone de picnic unde vizitatorii se pot relaxa și pot savura mâncărurile și băuturile.

Este important să verifici orarul și disponibilitatea activităților înainte de a vizita grădina zoologică, deoarece anumite activități pot varia în funcție de sezon și de condițiile curente. Personalul grădinii zoologice va putea furniza informații actualizate despre activitățile disponibile în timpul vizitei tale.

Galerie foto Grădina Zoologică Cerza din Hermival-les-Vaux, Franța

Alte articole utile daca va propuneti sa vizitati zona Normandia din Franta:

Valea Loarei din Franta ( Val de Loire ), 100 Castelele de pe Valea Loarei

12 Obiective turistice in Franta, ce poti face intr-un Weekend in Franta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *