Castelul Rambouillet
Vizita la castelul Rambouillet de langa Paris, Château de Rambouillet
16 iulie 2023
Pregătirea înainte de a porni într-o drumeție: o jachetă utilă pentru toate condițiile 1
Pregătirea înainte de a porni într-o drumeție: o jachetă utilă pentru toate condițiile
26 iulie 2023
Castelul Rambouillet
Vizita la castelul Rambouillet de langa Paris, Château de Rambouillet
16 iulie 2023
Pregătirea înainte de a porni într-o drumeție: o jachetă utilă pentru toate condițiile 2
Pregătirea înainte de a porni într-o drumeție: o jachetă utilă pentru toate condițiile
26 iulie 2023

Vacanta la Deauville si Honfleur din Normandia Franta

In vara lui 2023 am avut ocazia de a vizita coasta Normandiei in mai multe zile de week-end. In luna iulie am vizitat Deauville si Honfleur, 2 statiuni de la mare cu foarte mare cautare.

Informatii despre Deauville, Normandia

Deauville este o stațiune de lux situată în Normandia, Franța. Este cunoscută pentru plajele sale frumoase, arhitectura sa eleganta și atmosfera sa vibrantă. Deauville a devenit un loc de întâlnire preferat pentru elita franceză și internațională încă din secolul al XIX-lea.

Una dintre cele mai notabile caracteristici ale Deauville este promenada sa celebră, cunoscută sub numele de „Promenade des Planches”. Aceasta este o promenadă pe plajă, amenajată cu plăci de lemn care afișează numele actorilor și regizorilor celebri care au participat la Festivalul de Film de la Deauville. Festivalul de Film de la Deauville este unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din Franța, atrăgând numeroase vedete și pasionați de film.

O altă atracție notabilă din Deauville este hipodromul său, care găzduiește curse de cai prestigioase pe tot parcursul anului. Hipodromul este renumit pentru arhitectura sa impresionantă și atmosfera sa animată.

Stațiunea Deauville este, de asemenea, cunoscută pentru cazinoul său elegant, care oferă jocuri de noroc și divertisment pentru turiști. Cazinoul a fost construit în stilul caracteristic al stațiunii, cu arhitectură Belle Époque.

Pe lângă toate acestea, Deauville oferă și numeroase magazine exclusiviste, restaurante fine, hoteluri luxoase și evenimente culturale pe tot parcursul anului. Deauville este o destinație populară atât pentru turiștii care doresc să se relaxeze pe plajă și să se bucure de peisajul marin, cât și pentru cei pasionați de modă, cultură și activități de divertisment.

Informatii despre plaja din Deauville

Plaja din Deauville este una dintre cele mai celebre și frumoase plaje din Franța. Este situată în stațiunea Deauville, în regiunea Normandia, și este unul dintre principalele puncte de atracție ale orașului.

Plaja se întinde pe o distanță considerabilă și este alcătuită din nisip fin și auriu. Este bine întreținută și curată, oferind un mediu prietenos pentru a vă bucura de soare și de apa mării. În timpul sezonului estival, plaja este animată și populată de turiști și localnici, care vin să se relaxeze și să se bucure de soare.

Un aspect notabil al plajei din Deauville este celebra sa promenadă numită „Promenade des Planches”. Aceasta este o promenadă pe plajă amenajată cu plăci de lemn pe care sunt gravate numele unor actori și regizori celebri care au participat la Festivalul de Film de la Deauville. Promenada este un loc popular pentru a face plimbări relaxante, admirând marea și savurând atmosfera plajei.

Plaja din Deauville oferă și o gamă largă de facilități și servicii pentru a asigura confortul vizitatorilor. Există numeroase șezlonguri și umbrele disponibile pentru închiriere, astfel încât să vă puteți relaxa și să vă bucurați de soare în confort. De asemenea, există și zone desemnate pentru sporturi nautice, cum ar fi surfingul și kitesurfingul.

În apropierea plajei, veți găsi și o varietate de restaurante, cafenele și magazine, oferind o gamă largă de opțiuni pentru a vă satisface gusturile culinare sau pentru a cumpăra suveniruri.

Este important de menționat că plaja din Deauville este o destinație populară în special în timpul sezonului estival, când vremea este mai caldă și atracțiile turistice din stațiune sunt în plină desfășurare.

Ce activitati poti face in Deauville ?

 1. Plajă și sporturi nautice: Poți petrece timp relaxându-te pe plaja din Deauville, luând băi de soare și scăldându-te în apa mării. De asemenea, ai posibilitatea să practici diverse sporturi nautice, cum ar fi surfingul, kitesurfingul, înotul sau navigația cu barca.
 2. Festivalul de Film de la Deauville: Dacă vizitezi Deauville în timpul festivalului, poți participa la proiecțiile de filme, întâlniri cu regizori și actori și alte evenimente conexe. Este o ocazie de a te bucura de cinema și de a vedea vedetele din industria filmului.
 3. Jocuri de noroc la cazinou: Deauville găzduiește un cazinou elegant, unde poți încerca norocul la jocurile de masă, sloturi și alte opțiuni de jocuri de cazinou. Este un loc popular pentru cei pasionați de jocurile de noroc și atmosfera vibrantă a cazinoului.
 4. Golf: Deauville și zona înconjurătoare oferă mai multe terenuri de golf de înaltă calitate. Dacă ești pasionat de golf, ai posibilitatea să joci pe unul dintre aceste terenuri pitorești și bine amenajate.
 5. Cumpărături și gastronomie: Deauville este renumit pentru magazinele sale exclusiviste, în special cele de modă și accesorii. Poți explora boutique-urile elegante și să-ți răsfeți simțurile cu o sesiune de shopping. De asemenea, orașul oferă o gamă variată de restaurante, cafenele și bistro-uri, unde poți savura deliciile bucătăriei franceze și internaționale.
 6. Vizite culturale: Deauville găzduiește mai multe muzee și galerii de artă care prezintă lucrări de artă contemporană și istorică. Poți explora aceste locuri pentru a-ți îmbogăți cunoștințele culturale și artistice.
 7. Plimbări și ciclism: Orașul și zona înconjurătoare oferă peisaje frumoase și trasee pitorești, ideale pentru plimbări și ciclism. Poți explora pe jos sau închiria o bicicletă pentru a descoperi frumusețea peisajului normand.

Acestea sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți desfășura în Deauville. Stațiunea oferă o gamă largă de opțiuni de divertisment, astfel încât să poți găsi ceva potrivit pentru gusturile și preferințele tale.

Galerie foto cu plaja din Deauville

Informatii despre Honfleur, Normandia

Honfleur este un pitoresc oraș portuar situat în departamentul Calvados din Normandia, Franța. Este situat pe malul estuarului râului Seine și a devenit o destinație turistică populară datorită frumuseții sale naturale și a atmosferei sale autentice.

Una dintre cele mai distinctive caracteristici ale Honfleur este vechiul său port, Vieux Bassin, care datează din secolul al XVII-lea. Acest port pitoresc este înconjurat de case cu lemn și fațade colorate, creând o imagine plină de farmec și romantism. Vieux Bassin este locul perfect pentru a plimba și admira bărcile de pescuit și iahturile ancorate.

Honfleur este, de asemenea, cunoscut pentru arhitectura sa tradițională normandă. Orașul este presărat cu case vechi cu grinzi de lemn, străzi înguste și piețe pavate, creând o atmosferă medievală plină de caracter. De-a lungul străzilor veți găsi numeroase galerii de artă, magazine cu suveniruri și restaurante cu specific local, unde puteți savura delicioasa bucătărie normandă, inclusiv fructe de mare proaspete și cidru.

Una dintre cele mai faimoase atracții din Honfleur este Biserica Sainte-Catherine, o biserică unică construită în întregime din lemn în secolul al XV-lea. Aceasta este cea mai mare biserică din Europa construită în acest mod și are un aspect distinctiv, asemănător unei nave în oglindă. În apropierea bisericii se află și clopotnița sa separată, care oferă o vedere panoramică impresionantă asupra orașului și a portului.

Pe lângă farmecul său arhitectural, Honfleur găzduiește și numeroase festivaluri și evenimente culturale pe tot parcursul anului. Unul dintre cele mai cunoscute evenimente este „Festivalul Marinarilor”, care celebrează istoria maritimă a orașului și include parade de bărci și spectacole de artă.

Honfleur este, în general, un oraș plin de viață și energie, oferind o gamă largă de atracții turistice, de la muzee și galerii de artă la plaje frumoase și peisaje naturale impresionante. Este o destinație ideală pentru cei care doresc să se bucure de atmosfera autentică a unei așezări portuare normande.

Informatii despre portul din Honfleur

Portul din Honfleur este una dintre cele mai caracteristice și pitorești atracții ale orașului. Este situat pe malul estuarului râului Seine și are o istorie îndelungată ca port comercial și de pescuit.

Portul oferă o atmosferă autentică și un farmec aparte, cu numeroase bărci de pescuit și iahturi ancorate în apele sale. Bărcile colorate și casele tradiționale cu fațade din lemn creează o imagine pitorească și autentică.

Una dintre cele mai distinctive caracteristici ale portului este Vieux Bassin, care este centrul și inima portului din Honfleur. Vieux Bassin este un bazin portuar în formă de jumătate de cerc, înconjurat de clădiri cu trei etaje, cu fațade colorate și cu grinzi de lemn, care datează din secolul al XVII-lea. Aici se află și celebrele case ale comercianților, care au fost renovate și transformate în restaurante și galerii de artă.

Vieux Bassin este un loc plin de viață și animație, fiind înconjurat de terase de cafenele și restaurante, unde poți savura preparatele locale și poți admira panorama portului și a bărcilor de peisaj. Este un loc perfect pentru a petrece timpul, a face plimbări relaxante și a te bucura de atmosfera pitorească.

De asemenea, portul din Honfleur găzduiește și diverse evenimente și festivaluri legate de mediul marin și portuar. Unul dintre cele mai notabile evenimente este Festivalul Marinarilor, care are loc în fiecare an și aduce împreună o varietate de activități, cum ar fi paradele de bărci tradiționale, expoziții și spectacole de artă.

Portul din Honfleur este o destinație deosebită pentru a explora istoria maritimă a orașului și pentru a te bucura de atmosfera autentică a unui port pitoresc.

Atractii turistice din Honfleur, Normandia

Honfleur este un oraș plin de atracții turistice și are multe de oferit vizitatorilor. Iată câteva dintre cele mai cunoscute și interesante atracții din Honfleur:

 1. Vieux Bassin și Grinzi de lemn: Vieux Bassin este inima portului din Honfleur, un bazin portuar pitoresc înconjurat de clădiri cu fațade de lemn și grinzi. Este locul perfect pentru a plimba pe malurile sale și pentru a admira bărcile tradiționale și iahturile ancorate în apele portului.
 2. Biserica Sainte-Catherine: Biserica Sainte-Catherine este o biserică unică construită complet din lemn în secolul al XV-lea. Are un aspect distinctiv, asemănător unei nave în oglindă. Vizitarea bisericii oferă o perspectivă interesantă asupra arhitecturii și istoriei locale.
 3. Muzeul Eugene Boudin: Acest muzeu este dedicat operei pictorului Eugene Boudin, un artist renumit care a fost născut în Honfleur. Muzeul găzduiește o colecție impresionantă de lucrări ale lui Boudin și altor artiști care au fost influențați de el.
 4. Musée de la Marine: Acest muzeu este dedicat istoriei maritime a regiunii și prezintă diverse exponate legate de navigație și viața marină. Poți descoperi modele de bărci, echipamente marine și informații despre tradițiile maritime ale orașului.
 5. Maison Satie: Este un muzeu dedicat compozitorului Erik Satie, care s-a născut în Honfleur. Aici vei găsi o expoziție interactivă despre viața și muzica sa, precum și despre influența sa asupra muzicii moderne.
 6. Promenada Quai Sainte-Catherine: Această promenadă plină de farmec te duce de-a lungul malului râului Seine și oferă o vedere frumoasă asupra portului și a orașului. Este un loc ideal pentru o plimbare relaxantă și pentru a admira peisajul înconjurător.
 7. Plimbări pe străduțele pitorești: Honfleur este cunoscut pentru străduțele sale înguste, pline de case cu fațade de lemn, magazine mici, galerii de artă și restaurante. Poți explora aceste străduțe pitorești, descoperind magazine interesante și opțiuni culinare tentante.

Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile turistice pe care le poți explora în Honfleur. Orașul are un farmec autentic și o istorie bogată, oferind o varietate de experiențe culturale și vizuale pentru vizitatori.

Galerie foto din Honfleur

Informatii despre Jardin des Personnalités” sau Grădina Personalităților din Honfleur

În Honfleur există o atracție numită „Jardin des Personnalités” sau Grădina Personalităților, care este un mic parc tematic dedicat personalităților celebre care au avut o legătură specială cu orașul.

Grădina Personalităților este situată în apropierea portului și a promenadei Quai Sainte-Catherine. Este un loc plăcut de relaxare, înconjurat de vegetație și flori colorate. Aici vei găsi o serie de statui și busturi care reprezintă diferite personalități istorice și culturale asociate cu Honfleur.

Printre personalitățile reprezentate în grădină se numără pictorul Claude Monet, care a pictat mai multe peisaje din Honfleur, compozitorul Erik Satie, care s-a născut în oraș, și scriitorul Alphonse Allais, care a locuit în Honfleur pentru o perioadă.

Grădina Personalităților este un loc interesant de explorat, oferind o oportunitate de a descoperi mai multe despre personalitățile notabile care au contribuit la istoria și cultura orașului Honfleur. Este, de asemenea, un loc plăcut pentru a face o pauză și pentru a te bucura de atmosfera liniștită și peisajul frumos al grădinii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *