Vizita la Gradina zoologica din Cerza, Franta 1
Vizita la Gradina zoologica din Cerza, Franta
9 iulie 2023
Deauville si Honfleur
Vacanta la Deauville si Honfleur din Normandia Franta
24 iulie 2023
Vizita la Gradina zoologica din Cerza, Franta 2
Vizita la Gradina zoologica din Cerza, Franta
9 iulie 2023
Deauville si Honfleur
Vacanta la Deauville si Honfleur din Normandia Franta
24 iulie 2023

Vizita la castelul Rambouillet de langa Paris, Château de Rambouillet

Castelul Rambouillet este un palat situat în orașul Rambouillet din regiunea Île-de-France din Franța. Este cunoscut și sub numele de Castelul Rambouillet sau Palatul Rambouillet și este situat într-un frumos parc înconjurător, cunoscut sub numele de Pădurea Rambouillet.

Castelul a fost construit inițial în secolul al XIV-lea și a fost extins și modificat de-a lungul secolelor. A fost utilizat ca reședință de vânătoare de către regii Franței, inclusiv de către regele Ludovic al IX-lea și regele Carol al V-lea. Mai târziu, sub domnia lui Francisc I al Franței, castelul a fost transformat într-un palat renascentist.

Unul dintre cele mai notabile evenimente care a avut loc la Castelul Rambouillet a fost Conferința de la Rambouillet din 1999. Aceasta a fost o conferință de pace organizată pentru a rezolva conflictul din Kosovo. Cu toate acestea, negocierile nu au dus la un acord final și au fost urmate de intervenția militară a NATO în Kosovo.

În prezent, Castelul Rambouillet este utilizat ca reședință oficială de stat a președintelui Franței pentru întâlniri și evenimente oficiale. De asemenea, castelul și parcul său sunt deschise pentru vizitatori și oferă oportunități de a explora arhitectura sa frumoasă, grădinile și pădurea înconjurătoare.

Cate este istoria Castelului Rambouillet ?

Castelul Rambouillet are o istorie îndelungată, care se întinde pe mai multe secole. Iată o prezentare succintă a principalelor evenimente din istoria sa:

 • Se spune că castelul original a fost construit în secolul al XIV-lea în timpul domniei regelui Carol al V-lea al Franței. Inițial, a fost o fortăreață cu rol defensiv.
 • Castelul a fost achiziționat de familia ducilor de Penthièvre în secolul al XV-lea și a fost transformat într-o reședință nobiliară. În secolul al XVII-lea, castelul a intrat în posesia familiei Orleans și a fost reconstruit în stil renascentist.
 • În secolul al XVIII-lea, castelul a fost folosit ca reședință de vânătoare de către regii Franței, inclusiv Ludovic al XVI-lea și Maria Antoaneta. În acea perioadă, s-au făcut extinderi majore ale castelului și s-au adăugat noi aripi și grădini.
 • După Revoluția Franceză, castelul a fost confiscat de stat și a fost folosit ca închisoare pentru politicieni. Mai târziu, în secolul al XIX-lea, a fost returnat familiei Orleans.
 • În secolul al XIX-lea, sub domnia lui Napoleon I și a lui Napoleon al III-lea, castelul a fost restaurat și modernizat. Au fost aduse îmbunătățiri majore în arhitectură și în amenajarea grădinilor.
 • În secolul al XX-lea, castelul a fost folosit ca reședință oficială de stat a președinților Franței pentru întâlniri și evenimente oficiale. De asemenea, a găzduit diverse conferințe internaționale, cum ar fi Conferința de la Rambouillet din 1999, menționată anterior.

Astăzi, Castelul Rambouillet continuă să fie o reședință oficială a președintelui Franței și o atracție turistică deschisă publicului.

Ce activitati de recreere se poate face la castelul Rambouillet?

La Castelul Rambouillet și în împrejurimile sale există o varietate de activități de recreere pe care le puteți desfășura. Iată câteva dintre ele:

 1. Vizitarea castelului: Puteți explora interiorul castelului și puteți admira arhitectura sa impresionantă, mobilierul elegant și decorațiunile regale. Există tururi ghidate disponibile pentru a vă oferi informații despre istoria și caracteristicile castelului.
 2. Plimbări în parc: Parcul extins înconjurător oferă oportunități excelente pentru plimbări relaxante. Aici veți găsi alei umbroase, grădini bine întreținute, lacuri pitorești și chiar și o fermă cu animale, unde puteți vedea oi, ponei și alte animale de fermă.
 3. Ciclism: Parcul Rambouillet oferă o rețea de poteci pentru bicicliști, care vă permite să explorați împrejurimile castelului pe două roți. Puteți aduce bicicleta proprie sau puteți închiria una de la centrele de închiriere din zonă.
 4. Drumeții și alergare: Parcul și pădurea Rambouillet oferă trasee minunate pentru drumeții și alergare. Puteți alege dintre diferite trasee și puteți explora peisajele naturale frumoase ale regiunii.
 5. Observarea păsărilor: Datorită peisajului său natura și diversității ecosistemelor, Castelul Rambouillet este un loc popular pentru observarea păsărilor. Aici puteți vedea o varietate de specii de păsări în timpul sezonului de migrație sau pur și simplu să vă bucurați de cântecul lor melodios în timp ce vă plimbați prin parc.
 6. Pescuit: Există lacuri în parc unde puteți pescui. Este necesară obținerea unui permis de pescuit în prealabil.
 7. Picnic: Există zone desemnate pentru picnic în parc, unde puteți savura o masă în aer liber într-un cadru frumos și liniștit.

Acestea sunt doar câteva dintre activitățile de recreere pe care le puteți desfășura la Castelul Rambouillet și în jurul său. Vă sfătuiesc să verificați disponibilitatea și eventualele restricții înainte de a vizita locația.

Cum se poate ajunge la Castelul Rambouillet din Paris?

Există mai multe modalități de a ajunge de la Paris la Castelul Rambouillet. Iată câteva opțiuni comune:

 1. Cu trenul: Cel mai rapid și mai convenabil mod de a ajunge la Castelul Rambouillet din Paris este cu trenul. Puteți lua un tren de la Gara Montparnasse din Paris către Gara Rambouillet, care este situată aproape de castel. Durata călătoriei este de aproximativ 40 de minute. De la gara din Rambouillet, puteți lua un autobuz sau taxi până la castel.
 2. Cu mașina: Dacă preferați să călătoriți cu mașina, puteți lua autostrada A12 din Paris spre sud-vest. Castelul Rambouillet se află la aproximativ 50 de kilometri de Paris, iar călătoria durează în jur de o oră, în funcție de trafic. Parcarea este disponibilă în apropierea castelului.
 3. Cu autobuzul: Există și servicii regulate de autobuz între Paris și Rambouillet. Puteți verifica companiile de transport în comun pentru rute și orare. Durata călătoriei poate varia în funcție de trafic și de rutele disponibile.

Indiferent de opțiunea aleasă, vă recomand să verificați orarele și disponibilitatea transportului înainte de a pleca, pentru a vă asigura că aveți informațiile actualizate și că puteți planifica călătoria în consecință.

 

 

Galerie de imagini de la Castelul Rambouillet

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *