Castelul zanelor, locatie, imagini si informatii utile 1
Castelul zanelor, locatie, imagini si informatii utile
26 octombrie 2018
Intrare in muzeul Luvru
Muzeul Luvru, informatii importante si galerie imagini
1 noiembrie 2018

Imagini din Turnul montparnasse, Paris 2018

Turnul montparnasse, Paris

O vedere superba din Turnul montparnasse, Paris 2018

Anul acesta am avut ocazia sa vizitez Parisul și unul din obiectivele pe care nu le vizitasem este Turnul montparnasse, un obiectiv turistic putin îndepărtat de orașul istoric și probabil din acest motiv nu am ajuns încă acolo.

Astăzi ne-am propus ca trebuie sa mergem special în turnul montparnasse după ce mi-a povestit un prieten francez ca merita toți bani. Am zis OK, este păcat sa ratam aceasta ocazie dacă tot sunt în Paris și am ales sa ne petrecem o jumătate de zi la ultimul etaj al turnului.

Pot spune ca a avut dreptate, este un obiectiv turistic din Paris care trebuie vizitat! Înainte de a adaugă o galerie de imagini o sa va povestesc putin câteva detalii pe care poate doriți sa le aflați înainte de a urca pana sus.

Montparnasse este un cartier din Paris, Franța, care este situat pe malul stâng al râului Sena, centrat la intersecția dintre Bulevardul Montparnasse și Bulevardul Raspail. Aici se află Gara Montparnasse, un nod important de cale ferată.

Informatii utile despre Turnul Montpasnasse

Turnul Montparnasse, construit in 1973 a fost unul dintre primii zgârie-nori din Paris. O vizita pe puntea de observație a turnului ii răsplătește pe turiști cu o serie de priveliști excepționale ale orașului. Deși este o clădire controversata și care nu este tocmai aproape de sufletul parizienilor, panorama pe care o oferă este un motiv suficient pentru a ii face o vizita.

Transport, cum se ajunge la Turnul Montparnasse

Metrou: Montparnasse-Bienvenue (M4, M6, M12, M13).

Adresă: 33 Avenue du Maine, 75015 Paris
Înălțime: 210 m
Etaje: 59

Preturi in octombrie 2018:

  • Adult: 18 Euro
  • Student: 15 Euro ( trebuie prezentat carnetul de student la achizitionarea biletului ).
  • Copii intre 4-11 ani: 9,5 Euro
  • Pachet familie ( 2 adulti + 2 copii 11-17 ani ): 64 Euro
  • Persoane cu handicap: 8,5 Euro

Se recomanda vizualizarea peisajul când soarele apune sau răsare însa eu nu am avut norocul asta, deoarece era înnorat. Pozele sunt făcute cu telefonul personal însa spun destul de multe despre peisaje:

In timpul construcției, turnul a fost foarte popular intrucat devenise un simbol al unui Paris nou și modern. Aceasta popularitate a scăzut însa dramatic atunci când Turnul Montparnasse a fost finalizat si a ajuns la o înălțime de 210 metri.

Opinia publica s-a întors împotriva acestei clădiri, in principal din cauza faptului ca Turnul Denise o intruziune in orizontul Parisului. Mai aproape de zilele noastre, zgârie-norii din Paris sunt construiți mai la marginea orașului, in principal in cartierul de afaceri Defense.

Va doresc o vacanta plăcuta și nu ezitați sa îmi cereți un sfat dacă doriți la adresa contact@turism365.com

 

 

 

1 Comment

  1. admin spune:

    Super priveliste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.