cetatea carolina, alba Iulia
Cetatea din Alba Iulia sau Cetatea Alba Carolina, informatii utile
14 decembrie 2015
Agadir, Un oras turistic din Maroc in continua expansiune 2
Agadir, Un oras turistic din Maroc in continua expansiune
16 februarie 2017

Sfaturi pentru excursie la Roma, un oraș plin de istorie

În acest an am avut ocazia să vizitez Roma și Vaticanul ( cunoscută că fiind cea mai mică țara din lume ).
Am decis cu niște prieteni să plecăm în această excursie după ce am găsit o ofertă pentru bilete de avion cu aproximativ 300 RON pentru 2 persoane dus-întors. Biletele au fost cumpărate de pe site-ul celor de la Ryan-Air.
După ce am făcut rezervarea biletelor de avion, bineînțeles, am început să căutăm o cazare ieftină și bună. Sincer, am făcut tot posibilul să ne facem un city break cât mai low cost, în general ceva tipic românește !

Am găsit după ceva căutări un hotel care să ne ajute din mai toate punctele de vedere și anume: mic dejun inclus, foarte aproape de gara principală din Romă ( Termini ) și de centrul istoric. Hotelul se numește ll Covo B&B. În afară de faptul că este un hotel foarte bine poziționat, am avut norocul să întâlnim la recepție o româncă ( Andreea ), foarte foarte drăguță, care ne-a ajutat extrem de mult.

Zborul a fost foarte Ok, nici un fel de intarzaiere și condițiile au fost mai mult decât satisfăcătoare. Sincer am numai cuvinte de lauda fata de aceasta companie aeriana.

O data ce am ajuns în aeroportul Ciampino am luat un autobuz cu 5 Euro care ne-a dus exact pana în gara Termini, cursa directa fara nici un fel de oprire. Aceasta este nodul de legătura cu toate mijloacele de transport din Roma și către orice destinație din oraș. De la gara am ajuns pe jos pana la hotelul unde eram cazați, am folosit hărțile google pentru a ne ghida însa în maxim 15 minute eram deja la recepție.
Hotelul se afla la maxim 900 de metri fata de Colosseum , unul din cele mai importante puncte turistice ale Romei. Am ajuns pe jos de la hotel în doar câteva minute și am început sa batem la picior orașul.

Ce este de vizitat în centrul istoric al Romei:

 

1: Colosseum.

Aceasta era arena de lupta intre gladiatori si animale salbatice. Spectatorii se delectau privind luptele dintre ei.

2: Forumul Roman sau Arenele romane

în jurul zonei centrale a orașului vechi, situat între Dealul Capitolului și Dealul Palatinilor și unde aveau loc activități de comerț, afaceri,religie și administrarea justiției.

3: Fontana di Trevi

Fontana di Trevi este cea mai cunoscuta si probabil cea mai frumoasa fantana din întregul oraș Roma. Acest monument impresionant domina micuța piața Trevi situata în cartierul Quirinale.

4: Columna lui Traian

Columna lui Traian a fost ridicata intre anii 106-113 d.C. pentru a onora victoriile împăratului Traian în Dacia. 

Prima zi în Roma a fost una de neuitat, însa a doua zi am ajuns la Vatican, locul care pe mine personal ma impresionat prin grandoarea locului, arhitectura și o puternica încărcare religioasa. Este un obiectiv turistic foarte important și nu trebuie ratat dacă ajungeți in acest oraș. cea mai mica țara din lume, Orasul Vatican ocupa o suprafața de 0.44 km pătrați și servește drept centru spiritual pentru milioane de credincioși romano-catolici din întreaga lume.

Dupa ce am fost acostați de foarte multi romani care lucrau la diverse agenții de turism și doreau sa ne ofere servicii turistice în schimbul unor sume foarte mari de bani, am ajuns la intrarea muzeului din Vatican. Foarte mare atenție la acesti indivizi, nu ii ascultati si continuati drumul pentru ca este mult mai bine asa.

Aici trebuie sa va alocati o zi întreaga pentru a putea vizita totul. Acest lucru se datorează cozilor destul de lungi de la intrarea către obiectivele turistice însa totul merge destul de repede si nu trebuie sa va panicați sau sa faceți cale întoarsa. Din pacate noi nu am avut ocazia sa prindem si discursul lui Papa, din câte am înțeles sunt șanse destul de mari sa il vedeți pe Papa de la balconul acestuia.

Ce este de vizitat la Vatican?

 

1: Muzeele Vaticanului

Este primul obiectiv din lungul sir al obiectivelor turistice din acest oras.

Vedere de ansalmblu Vatican

2: Basilica San Pietro din Roma

Aceasta clădire măreața este centrul creștinismului. Opulenta interiorului sau sta marturie pentru bogatia bisericii catolice din secolul al XVI-lea. Împăratul Constantin, primul împărat creștin al Romei, a ordonat construirea Basilicii Sf. Petru pe dealul Vaticanului. Locația a fost aleasa simbolic, pe locul in care Sfântul Petru, unul dintre apostoli, a fost îngropat în anul 64 d. Ch. Un mic altar exista deja in locul respectiv, dar acesta a fost înlocuit cu biserica ce a fost finalizata în anul 349 d.Ch. La jumătatea secolului al XV-lea bazilica se afla în ruina și Papa. ( Acest text a fost copiat de pe site-ul: www.tvl.ro ) .

Sfaturi pentru excursie la Roma, un oraș plin de istorie 3

3: Capela Basilica San Pietro din Roma

Pentru mine acest obiectiv a fost foarte impresionant. Lăsând la o parte faptul ca trebuie sa urci aproximativ 300 de scări printr un tunel unde o singura persoana are loc merita tot efortul, vederea este absolut superba si este chiar impresionant. Va garantez ca acest obiectiv turistic o sa va rămână mult timp întipărit în minte. Cred ca este cel mai interesant loc de vizitat din toată Roma.

Roma este un oraș imens și plin de mistere si are mult mai multe obiective pe care trebuie sa le vizitați, însa pentru noi asta a fost suficient, deoarece excursia noastră a fost de numai 2 zile.

Andreea, recesionista românca ne-a spus ca merita vizitate castelele din jurul Romei si alte parcuri atractive însa este un motiv foarte bun sa mai revenim și cu alta ocazie.

Atenție, preturile pentru mâncare sunt destul de piperate. Eu personal după ce am tras linie mi-am dat seama ca cei mai multi bani i-am cheltuit pe mâncare.

Cum puteți sa faceți economie la acest capitol? Daca sunteți mai multe persoane, cautați sa închiriați un apartament pentru zilele petrecute acolo și sa va gătiți singuri.
Sper sa va fie de ajutor acest articol și va doresc o călătorie plăcuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *