Preferintele de vacanta ale romanilor in 2021 1
Preferintele de vacanta ale romanilor in 2021
10 iunie 2021
Litoralul Bulgaresc, imagine de la Nisipurile de aur
Informatii utile despre litoralul Bulgaresc, Nisipurile de aur, Albena si Sunny Beach
27 august 2021
Preferintele de vacanta ale romanilor in 2021 2
Preferintele de vacanta ale romanilor in 2021
10 iunie 2021
Litoralul Bulgaresc, imagine de la Nisipurile de aur
Informatii utile despre litoralul Bulgaresc, Nisipurile de aur, Albena si Sunny Beach
27 august 2021

De ce sa inchiriezi autovehiculul Dacia Logan?

De ce sa inchiriezi autovehiculul Dacia Logan?

De la aparitia autovehiculului Dacia Logan, clientii de rent a car din Romania au imbratisat extrem de repede acest model. Masina in sine aducea un trecut prin care se identificau foarte multi romani. Dacia s-a nascut in anul 1966 si a iesit in evidenta in productia auto intre anii 1970 si 1980. Foarte multe tari comuniste isi doreau sa comercializeze acest brand. Prin modelul Dacia 1310, s-a incercat sa se produca o masina de familie, care sa fie totusi accesibila pentru populatie.

Din pacate, dupa anul 1980, evolutia tehnologica nu a mai existat in cadrul companiei Dacia. Astfel, intre anii 1980 si 1995, brand-ul Dacia nu a mai iesit cu nici un model nou pe piata. In anul 1995, a aparut modelul Dacia Nova. Acesta era realizat in totalitate de ingineri romani, iar in anul 1998, firma Dacia vanduse peste doua milioane de modele. Dar, destul cu istoria acestei marci! Sa vedem care sunt avantajele inchirierii autovehiculului Dacia Logan.

Cu ce iese in evidenta Dacia Logan pe piata de rent a car din Romania?

Romanii s-au atasat extrem de mult de acest autovehicul, pentru ca au avut motive. Nu este o masina costisitoare, consumul este destul de scazut, iar intretinerea acesteia nu da nimanui batai de cap. Aceste elemente, impreuna cu faptul ca este un autovehicul autentic romanesc, au facut sa iasa in evidenta pe piata de rent a car din Bucuresti si Otopeni.

Clientii prefera aceasta masina datorita consumului foarte scazut

Masina Dacia Logan are un consum destul de scazut. Fata de alte autovehicule care se afla in flotele auto de rent a car, automobilul Dacia Logan iese in evidenta printr-un consum de 5%. Si credeti-ne, ca acesta este consumul real.

De ce este important consumul la inchirierea unui autovehicul?

Orice companie de inchirieri auto din Bucuresti si Otopeni isi va promova in primul rand autovehiculele cu un consum cat mai redus. Este si normal sa evidentieze acest tip de autovehicule ( deoarece acestea sunt preferatele clientilor de inchirieri auto ). Pentru a intelege mai bine aceasta situatie, va trebui sa va imaginati ca sunteti un client care inchiriaza o masina.

Sa spunem ca aveti de ales intre Hummer si un Dacia Logan. Pe care il alegeti? Logic, ar fi sa alegeti Hummer-ul. Este o masina puternica, scumpa, stabila, solida, dar care are un consum exagerat de mare. Consumul Hummer-ului este de 40%, in timp ce al Daciei Logan va fi de 5%. De asemeni, o persoana care inchiriaza o masina va circula cu ea cel putin 200 de kilometri pe zi. Mai mult de atat, numarul mediu de zile pentru o inchiriere este de 6. La un simplu calcul vom vedea ca pentru inchirierea masinii Dacia Logan, dumneavoastra veti plati pe combustibil suma de 360 Ron.

In schimb, pentru a va bucura de inchirierea Hummer-ului va trebui sa platiti pe combustibil, 2880 de Ron. Daca ati ramas fara cuvinte,…

Mai departe nu stim ce sa va zicem, decat sa va lasam sa trageti dumneavoastra concluziile necesare. Revenind la subiect… Sa continuam articolul si sa vedem de ce prefera clientii de rent a car aceasta masina.

Clientii de inchirieri auto prefera Dacia Logan, pentru ca nu are un pret de rent foarte mare

Media de inchiriere al acestei masini este de 20 de euro pe zi. Desigur, acest tarif poate fi diferit in functie de fiecare companie in parte. In orasul Bucuresti firmele de inchirieri masini au tarifele mai ridicate. Indiferent de situatie, media de inchiriere al acestui autovehicul va fi de 20 de euro. Fata de aceasta masina, mai sunt alte autovehicule care pot fi inchiriate cu preturi imense. Desigur, sunt automobile care vin in fata dumneavoastra cu aceleasi caracteristici tehnice, dar care sunt mai costisitoare.

Diferente de pret intre Dacia Logan si alte autovehicule, care vin cu aceleasi caracteristici tehnice

Unul dintre autovehicule care se apropie extrem de mult de Dacia Logan este Renault Fluence. Cea din urma se poate inchiria cu 30 de euro pe zi. Cu toate acestea, nu este o diferenta foarte mare intre cele doua. Sunt doar 10 euro in plus pe ziua de inchiriere. Din pacate, pe o perioada mai mare. aceasta suma se mareste.

Daca ne legam de exemplul anterior, in care am mentionat ca media zilelor de rent a car este 6, atunci vom avea un alt calcul. In cazul masinii Renault Fluence, veti avea un cost de inchiriere de 180 de euro. Acesta va reprezenta totalul pentru inchirierea autovehiculului Renault Fluence pentru 6 zile. Revenind la masina romanului, Dacia Logan, vom vedea ca avem aproape acelasi automobil, dar cu costuri de inchiriere mult mai mici.

Astfel, in sistemul obisnuit de rent a car, autovehiculul Dacia Logan va putea fi inchiriat in cele 6 zile cu costul de 120 de euro. Diferenta intre cele doua autovehicule va fi de 40 de euro. Cu aceasta diferenta de pret, autovehiculul Dacia Logan va mai putea fi inchiriat inca doua zile.

Garantia este mult mai mica la inchirierea autovehiculului Dacia Logan

Depozitul auto sau garantia este unul dintre cele mai mari impedimente in serviciul de rent a car. De multe ori se poate intampla ca aceasta sa depaseasca cateva mii de euro. Fiecare firma de inchirieri auto isi seteaza propriul interval al garantiei. De asemeni, depozitul auto este diferit in functie de fiecare masina in parte. Spre exemplu: Un Mercedes ML350 va avea garantia auto de 3 ori mai mare. Depozitul auto este mai mare la aceasta masina, din cauza ca piesele sunt cu mult mai costisitoare.

In schimb, autovehiculul Dacia Logan este destul de ieftin la acest capitol. Drept urmare, companiile de rent a car vor seta garantia mult mai jos, pentru aceasta masina.

Care este garantia pentru inchirierea acestui autovehicul?

Dupa cum am mentionat si in randurile de mai sus: Nu exista un plafon fix. Cu toate acestea, marea majoritate a companiilor de inchirieri vor avea cea mai mica garantie la acest autovehicul. Facand o medie a acestor garantii, am observat ca intervalul este intre 300 si 500 de euro. Comparativ cu exemplul nostru de mai sus: Mercedes ML350 are garantia minima de 1500 de euro.

Astfel, cu o garantie mult mai mica, mai multi romani isi vor permite sa inchirieze aceasta masina.

Noi am mai pregatit un articol pentru dumneavoastra. De data aceasta veti vedea mai multe informatii legate de acest subiect.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data: De ce sa inchiriezi autovehiculul Dacia Logan. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *