Litoralul Bulgaresc, imagine de la Nisipurile de aur
Informatii utile despre litoralul Bulgaresc, Nisipurile de aur, Albena si Sunny Beach
27 august 2021
Costume de baie deosebite pentru vacanțe memorabile cu destinații exotice 1
Costume de baie deosebite pentru vacanțe memorabile cu destinații exotice
1 decembrie 2021
Litoralul Bulgaresc, imagine de la Nisipurile de aur
Informatii utile despre litoralul Bulgaresc, Nisipurile de aur, Albena si Sunny Beach
27 august 2021
Costume de baie deosebite pentru vacanțe memorabile cu destinații exotice 2
Costume de baie deosebite pentru vacanțe memorabile cu destinații exotice
1 decembrie 2021

Galerie foto din Balcic, Bulgaria informatii utile

Daca decideți sa va petreceți in acest an concediu pe litoralul Bulgăresc si doriți sa vizitați Balcic este o alegere foarte buna mai ales daca aveti cazare in Albena sau Nisipurile de aur.

Informații Utile despre Balcic si un scrut istoric

Noi am vizitat de mai multe ori aceste grădini si recomand cu mare plăcere chiar daca vremea este „perfecta pentru baie” sau mai ales daca afara este ceva mai frig si nu vreți totuși sa stați in camera.

Turul se poate face in câteva ore, deci nu pierdeți o zi completa de plaja ci numai o dimineață sau o seara însă merita tot efortul.

Conform WikiPedia locul era populat de ionieni în secolul V î.Hr.. La acea vreme, așezarea era numită Kmuni sau Krunoi (în grecește însemnă „izvoare”), datorită abundenței izvoarelor carstice din zonă.

Mai târziu a fost redenumit Dionysopolis după numele zeului Dionysos, al vinului și sărbătorilor. După una din cele mai răspândite legende, orașul a primit acest nume după ce o statuie a lui Dionysos a fost adusă la țărm de valurile mării. Imaginea zeului apare și pe monedele bătute aici.

Întemeiat în secolul VI î.Hr. de coloniști veniți din mai multe orașe grecești, Dionysopolis era un centru important pe țărmul vestic al Mării Negre până la începutul erei noastre, făcând parte din lanțul de colonii grecești care începea la nord cu Olbia (la gurile Bugului) și mergea spre sud până la Apollonia (astăzi Sozopol, Bulgaria).

Vedere generală a Balcicului

În secolul I î.Hr., coloniile au fost pentru prima oară ocupate de trupele Imperiului Roman, dar la scurt timp populația zonei, formată din greci, sciți și geți s-a răsculat.

O mărturie importantă a epocii este celebra „inscripție de la Dionysopolis” din anul 48 î.Hr., de fapt un decret de cinstire a lui Akornion, binefăcător al cetății care se remarcase ca ambasador la regele Daciei, Burebista, apoi ca sol al acestuia la Pompeius, adversarul lui Caesar. În perioada luptelor pentru putere de la Roma, orașul a fost ocupat de Burebista și integrat marelui său regat, ce includea întregul țărm vestic al Mării Negre

Imagini superbe cu gradinile din Balcic

Mai jos gasiti o Galerie foto din Balcic pentru cei care doresc sa viziteze aceasta locatie. Cateva imagini Balcic vorbesc de la sine despre frumusetea locului.

 

galerie foto balcic

galerie foto balcic

 

 

Pentru cei care merg prima data este recomandat sa aruncati o privire pe Harta Balcic de la google!

Harta Balcic vazuta din google maps

Sper ca aceste informatii sa va fie cat mai defolos pentru concediu dumneavoastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *