Informatii si galerie foto zoo safari de Thoiry, Paris 1
Informatii si galerie foto zoo safari de Thoiry, Paris
6 noiembrie 2022
Cele mai interesante aspecte care fac Germania o tara atat de populara 2
Cele mai interesante aspecte care fac Germania o tara atat de populara
17 noiembrie 2022
Informatii si galerie foto zoo safari de Thoiry, Paris 4
Informatii si galerie foto zoo safari de Thoiry, Paris
6 noiembrie 2022
Cele mai interesante aspecte care fac Germania o tara atat de populara 5
Cele mai interesante aspecte care fac Germania o tara atat de populara
17 noiembrie 2022

Gyula este un oraș de 35.000 de locuitori situat în sud-estul Ungariei, chiar la granița cu România. Datorită amplasării pe izvoare termale, monumentelor interesante și vieții culturale bogate, este unul dintre cele mai atractive locuri din țară. La fiecare pas, vei putea întâlni numeroase monumente și obiective turistice din trecut, acestea reușind să contribuie la starea de spirit specifică a acestui minunat oraș unguresc.

Vizită la castel și spa în Gyula!

Una dintre cele mai importante locații turistice pe care nu trebuie să le ratezi în Gyula este castelul, cel mai vechi patrimoniu național, vechi de mai bine de 600 de ani. Castelul este construit din cărămidă în stil gotic, iar în cele 24 de săli de expoziție din interior vei putea descoperi istoria orașului.

Unul dintre cele mai importante centre turistice cu plajă și SPA se află vizavi de castel și poartă numele Băile Castelului, unde vei putea beneficia atât de relaxare, cât și de tratamente medicale. Sunt disponibile aici 19 piscine cu jeturi de apă, jacuzzi, loc de joacă pentru copii, valuri artificiale, tobogan și chiar și două piscine de 25 și 50 metri.

Descoperă aromele orașului

Indiferent dacă vei opta sau nu pentru cazare în Gyula, trebuie să încerci neapărat renumiții cârnați Gyulai, care au adunat de-a lungul timpului numeroase premii internaționale. Pe lângă acești cârnați picanți, merge de minune un păhărel din celebra vodcă maghiară cu fructe.

Deși există multe locuri unde poți cunoaște și degusta preparatele bucătăriei locale, trebuie neapărat să mergi la celebra cofetărie Szazeves Cukraszd, veche de 100 ani și renumită pentru aromele unice de înghețată sau cutiile de ciocolată realizate manual. 

Armonie cu natura

Zona de promenadă, Canalul Eloviz-csatorna, Piața Kossuth și numeroasele parcuri te vor ajuta să simți să ești în deplină armonie cu natura. Nu trebuie să ratezi nici Grădina melcilor sau zonele aflate la marginea orașului, cele două râuri de aici Feder și Fekete Koros, fiind renumite pentru cele mai curate ape din Europa.

Sărbători și festivaluri

Indiferent de perioada din an când alegi să vizitezi Gyula, vei avea parte de multă distracție. Iarna se organizează Carnavalul de iarnă Teltolo Farsang, iar primăvara are loc Carnavalul Florilor de duminică și Zilele Muzicii Tale. 

De asemenea, Gyula este capitala sporturilor de agalitate canină și organizatorul campionatelor naționale, europene și mondiale. Orașul unguresc este cunoscut și renumit și pentru evenimentele sale culturale, organizând Festivalul Shakespeare de mai bine de cinci decenii .

După cum poți vedea, acest oraș unguresc este unul dintre cele pe care trebuie să le pui pe listă atunci când vrei să descoperi locații frumoase aproape de țara noastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *