Harta Mioveniului vazuta din satelit, harta fizica
8 octombrie 2014
Traditii de Ziua Indragostitilor sau Valentine's Day in lume
8 octombrie 2014
Harta Mioveniului vazuta din satelit, harta fizica
8 octombrie 2014
Traditii de Ziua Indragostitilor sau Valentine's Day in lume
8 octombrie 2014

Vacanta la Budapesta, Excursie de vis in capitala Ungariei

Obiective turistice pentru o vacanta de vis la Budapesta

 
Am petrecut acest revelion in Capitala Ungariei, Budapesta. Un oras magnific cu foarte multe obiective turistice si locuri frumoase, care fac din oras un loc ideal pentru o vacanta reusita.
 
Dunarea desparte Buda de Pesta in splendoarea ei, facand din Budapesta unul din cele mai frumoase orase din Europa si chiar din lume.
 
Cumpana dintre ani am petrecut-o chiar pe podul cu lanturi (Chain Bridge) din oras. Este podul care face legatura peste Dunare intre Pesta si Buda. Ofera una din cele mai frumoase privelisti din oras.
 
O sa incerc sa fac o lista cu principalele obiective care trebuie vizitate in oras:
 

 • Palatul Parlamentului, este o cladire grandioasa, contruita in secolul 19, Este situata chiar pe malul Dunarii, este unul din cele mai reprezentative obiective turistice ale orasului.
 • Palatul Buda sau palatul Regal, este una din cele mai controversate constructii din Ungaria. Acest palat a fost daramat si reconstruit de mai multe ori, insa astazi reprezinta un punct turistic foarte important. Constructia palatului a inceput in secolul al XIII-lea.
 • Bastionul Pescarilor, sste chiar in aproprierea castelului Buda. Acesta a fost construit in anul 1905. Numele se datoreaza faptului ca in apropiere era o piata de peste in Evul Mediu.
 • Basilica Sfantul Stefan, Unul din cele mai importante obiective turistice din Budapesta, este cea mai mare biserica, care poate gazdui aproximativ 900 de oameni. Este o constructie foarte vasta, si ofera foarte multe puncte interesante de vizitat.
 • Piata Eroilor din Budapesta, este printre cele mai vizitate puncte turistice ale orasului. Monumentul se compune din simbolul pacii si al razboiului, muncii si al bunastarii,  cunoasterii si al gloriei.
 • Alte obiective turistice pe care vi le recomand sunt:Podul cu lanturiOpera din BudapestaMarea SinagoagaCitadela
   
  Cel mai recomandat lucru este sa luati un autocar turistic care va lasa in cele mai importante puncte turistice, Exista posibilitatea sa cumparati acest bilet pentru 48 de ore si aveti incluse foarte multe reduceri la obiective turistice, la restaurante partenere si 2 croaziere pe Dunare care sigur fac toti banii.
   
  Preturile la hotel sunt relativ ieftine. Va puteti caza la un hotel in apropierea orasului, unde oferta este destul de variata, preturile pot varia foarte mult insa in functie de sezon si de locatie.
   
  Nu am folosit mijloacele de transport in comun pentru ca am fost cu masinile. Se ajunge foarte repede in Budapesta dupa ce treci de vama. Drumurile sunt foarte bine puse la punct, indicatoare la fiecare intersectie si foarte bine semnalizate.
   
  Nu stiu ce as mai putea spune despte acest oras. Mie mi-a placut foarte mult, merita vizitat si pretul total al vacantei nu este foarte mare.
   
  Am atasat la acest articol si un ghid in format PDF pe care l-am gasit gratuit pe internet inainte sa plec. Sper sa va fie de folos. Il puteti gasii in josul paginii la „fisiere atasate”
   
  Si inca un lucru foarte important pe care ar trebui sa il aveti in vedere este faptul ca Viena se afla la 230 KM de Budapesta. Autostrada va scoate chiar in centrul Vienei. Daca dispuneti de o zi libera merita sa faceti acest drum
  Daca va hotarati sa plecati in Budapesta, nu veti regreta niciodata


Agrandir le plan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *