Traditii de Ziua Indragostitilor sau Valentine's Day in lume
Home BlogTraditii si obiceiuriTraditii de Ziua Indragostitilor sau Valentine's Day in lume
no image

Traditii de Ziua Indragostitilor sau Valentine's Day in lume
E bine de stiut cate ceva despre sarbatoarea Valentine’s Day. Se serbeaza pe data de 14 Februarie  si este o zi speciala dedicata dragostei care se serbeaza peste tot in lume, probabil sub un alt nume.
 
In Romania aceasta sarbatoare a fost mai mult „importata” din America, de altfel ca si alte sarbatori cum ar fi „Halloween” . Oricum a prins foarte bine ca a inceput sa ne placa sa facem cadouri cat mai multe la iubite sau la iubiti.
 
Sfantul Valentin, de unde si numele sarbatorii, se spune ca a fost un Preot Roman din timpul lui Claudius din sec. al 3-lea, care ii ajuta pe crestini in timpul persecutiei. Acesta a fost prins si intemnitat unde a devenit un mare intelept.
 
Sfantul Valentin a fost condamnat la moarte si mai apoi martirizat. Se spune ca acesta trimitea scrisori prietenilor in care le spunea „Amintiti-va de Valentin” sau „Va Iubesc
 
Omologul lui Valentin in Romania este Dragobetele. Acesta se sarbatoreste la noi in tara pe data de 24 Februarie. Dragobetele fiind fiul Babei Dochia, un personaj din Folclorul Romanesc.
 
Data de 14 Februarie reprezinta o zi in care toti ar trebui sa ne dam seama ca exista o jumatate si pentru noi. Sau daca este deja langa noi sa ne dam seama ca trebuie sa o respectam cat mai mult.
In alte tari „Ziua Indragostitilor” se sarbatoreste pe date diferite. De exemplu in Slovenia, se serbeaza pe data de 12 Martie.
In Brazilia pe data de 12 Iunie.
In Turcia pe 17 Februarie.
In Norvegia si Danemarca se sarbatoreste pe data de 14 Februarie si se numeste: Valentinsdag.
Chiar daca nu se stie cu siguranta exact cine a fost acest Valentin, este indicat macar o data pe an sa sarbatorim ziua Iubirii si a Dragostei. Sa ne exprimam cele mai sincere sentimente fata de cei pe care ii iubim.

Daca doriti sa cautati o cazare in Romania sau in orice alta tara din lume, puteti folosi Booking.com , unul din cele mai complete servicii hoteliere din mediul online. Booking.com

  • Comments
  • 0