Londra, O vacanta reusita 1
Londra, O vacanta reusita
7 ianuarie 2015
Tara hategului, harta online si informatii utile.
16 aprilie 2015
Londra, O vacanta reusita 2
Londra, O vacanta reusita
7 ianuarie 2015
Tara hategului, harta online si informatii utile.
16 aprilie 2015

Statiunea Ranca, Informatii utile, imagini si impresii

Informatii despre statiunea ranca

 
Statiunea Ranca se afla in judetul Gorj, dupa localitatea Novaci, este situata la o altitudine de aproximativ 1.600 m. In ultimi ani a devenit o destinatie foarte atractiva pentru iubitori de munte si pentru cei pasionati de sporturi de iarna. Aici turisti se pot bucura de zapada foarte mult timp, 6-7 luni pe an, sansele sunt foarte mari de a gasi zapada. Statiunea Ranca este strabatuta de drumul national DN 67C numit Transalpina si este recunoscuta pentru peisajele superbe, unele din cele mai frumoase din Romania. Statiunea este in curs de dezvoltare si in ultimi ani au aparut foarte multe unitati de cazare in aceasta zona.
 

Cum se ajunge la Ranca ?

 
Daca doriti sa ajungeti in zona respectiva, gasiti mai jos o mica harta. Drumul in principiu este foarte usor, intre soseaua care leaga Rm. Valcea de Tg. Jiu, in localitatea Novaci, se vireaza in partea dreapta catre statiune. Eu am fost la finalul lunii februarie si drumul a fost „negru”, sa circulat fara probleme pana la capatul statiunii. Se gasesc indicatoare foarte clare catre statiune.

Vizualizare hartă mărită
 
Noi am fost cazati la Pensiunea Chesa Montana si pot spune ca am fost foarte multumit. O pensiune de 4 margarete intro zona ceva mai linistita care se abate putin de la drumul principal. Acolo am fost intampinati de o doamna cumsecade care ne-a pregatit micul dejun si a stat la dispozitia noastra pe tot parcursul sejurului.
Fiind la finalul lunii Februarie, am profitat de zapada abundenta din aceasta perioada si am schiat in fiecare zi. Preturile pentru echipament ( schiuri, clapari si bete ) mi sau parut foarte accesibile. Noi am platit 20 RON/ zi si aveam de unde alege mai multe topuri de shiuri.
in satiunea Ranca se gasesc 3 partii.

  • Una este pentru cei experimentati si se pune la dispozitie telescaun.
  • Una este pentru cei incepatori, chiar si pentru copii care doresc sa invete tainele schiatului.
  • Una este medie. Aceasta are o corespondenta cu cea pentru incepatori.

Pe toate partiile se gasesc teleschiuri la preturi destul de accesibile si conditii foarte bune.
Dupamasa, am servit dejunul la un restaurant exact langa partia pentru incepatori. Eu personal acolo mi-am gasit locul, fiind un incepator in acest sport.
Peisajul a fost unul de vis avand in vedere cantitatea mare de zapada ( aproximativ 1 m ). Varfurile muntilor se vedea foarte frumos de-o parte si de alta a statiunii. Este o zona excelenta de relaxare sau de a practica sporturile de iarna.
Facand o comparatie cu Poiana Brasov, pot spune ca peisajele seamana foarte mult, insa preturile la cazare si la restaurante sunt mult mai mici la Ranca. Cred ca asta ma facut sa-mi placa si mai mult, faptul ca nu era o statiune aglomerata si nu eram obligati sa pierdem timp la telescaun sau teleschi, timpul de asteptare era de cateva minute.
 
Ca si o concluzie, Este o statiune din Romania de care trebuie tinut cont atunci cand doriti sa va programati o minivacantza. Unitati de cazare sunt din belsug iar peisajele sunt tipic romanesti, munti incarcati cu paduri de brazi predomina cel mai mult peisajul.
 

Imagini din statiunea Ranca:

 
Mai jos gasiti cateva imagini din care va puteti face o impresie despre despre locurile respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *