Tu stii care sunt cele mai importante beneficii ale inchirierii unei masini pentru vacanta? 4
Tu stii care sunt cele mai importante beneficii ale inchirierii unei masini pentru vacanta?
29 august 2017
Îți place să călătorești? Iată ce job-uri sunt perfecte pentru tine 5
Îți place să călătorești? Iată ce job-uri sunt perfecte pentru tine
9 octombrie 2017

Praga, orașul celor 100 de turle! Vizitează-i piețele magice de Crăciun!

Praga, orașul celor 100 de turle! Vizitează-i piețele magice de Crăciun! 6

Suntem în luna septembrie și deja este timpul să vă faceți planuri pentru vacanța de iarnă, asta în caz că nu ați făcut-o deja. Dacă doriți să evadați din București sau din orașul vostru sau să faceți o scurtă excursie până în sărbătorile de iarnă, vă facem noi o propunere numai bună de vizitat în luna decembrie: Praga!
Praga, orașul celor 100 de turle! Vizitează-i piețele magice de Crăciun! 7
Capitala Cehiei este pe bună dreptate un must-see in materie de destinații europene. Praga sau, cum mai este denumită, „Orașul de aur”, „Orașul celor 100 de turle/clopotnițe” sau „Orașul magic”, este alegerea potrivită dacă doriți să faceți o incursiune în istorie sau doriți o escapadă romantică. Praga le are pe toate.
Ce este de vizitat însă în orașul de baștină a scriitorului Franz Kafka?
Fosta capitală a Regatului Bohemiei din timpul Imperiului Austro-Ungar are cu ce se mândri. Pe fiecare străduță pe care vei merge, pe fiecare pod și în fiecare piață din centru există o bucată de istorie. Iată cele mai importante obiective pe care trebuie să le bifezi, dacă ajungi acolo:
De departe, primul lucru pe care trebuie să-l vezi este Ceasul Astronomic, ce se găsește fix în centrul orașului, în Piața din Centrul Vechi. Vechi de 607 ani, este considerat una dintre comorile orașului.
Praga, orașul celor 100 de turle! Vizitează-i piețele magice de Crăciun! 8
A fost proiectat de Mikulas of Kadan, în anul 1410. Mai mult, este cel mai vechi ceas de acest fel din lume. Mecanismul cu care funcționează era considerat o minune în timpul Evului Mediu. Acesta oferă un adevărat spectacol la fiecare oră. 12 apostoli ies din două ferestre situate pe ceas și se apleacă spre deliciul sutelor de turiști care sunt gata să imortalizeze momentul. Alte statuete ce reprezintă figuri alegorice încep să se miște, ca Moartea, ce ține în mâna stângă o clepsidră, Invidia, reprezentată de un prinț turc cu o mandolină. Alte statuete care nu se mișcă sunt Zgârcenia, ce este reprezentată printr-un comerciant și Vanitatea, o statuetă ce ține în mână o oglindă. Orloj, așa cum mai este cunoscut, mai este ornamentat în partea de jos cu cele 12 semne zodiacale, adăugate în 1865 de Josef Manes.
Castelul Medieval – cel mai mare de acest fel din Europa și, cândva, reședința regilor din Bohemia. Castelul se găsește în Castel District, puțin mai sus de Lesser Town (Mala Strana). Se întinde pe mai mult de 7 hectare, are trei mari curți interioare impresionante, iar cel mai reprezentantiv obiectiv este Catedrala St Vitius, dar aceasta este doar o mică parte. Mai puteți vedea aici biserici, o mănăstire, palate, turnuri, fortificații, muzee, galerii de artă sau faimoasa Golden Lane. Ce este? O stradă antică ce datează din secolul al XV-lea, pe care se întind 11 case istorice. Aici, au fost create diferite scene pentru a vedea exact cum trăiau artizanii din acele timpuri. Fiți foarte atent cu programul de vizită. O mare parte din castel se poate vizita gratis, însă pentru a avea o experiență completă, se poate cumpăra un bilet pentru a vizita toate aceste obiective. Rezervați-vă o zi pentru castel! Merită văzut!

Praga, orașul celor 100 de turle! Vizitează-i piețele magice de Crăciun! 9

St Charles Bridge Prague

Charles Bridge – poate unul dintre cele mai populare poduri din Praga, poate și cel mai fotografiat. Acesta este un pod construit din piatră, în stil gotic, ce unește Orașul Vechi de Lesser Town (Mala Strana), peste râul Vltava. Construcția sa a început în anul 1357, de către regele Charles a IV-lea, însă s-a numit inițial Podul de Piatră (Stone Bridge). Există un turn la fiecare capăt al podului, iar în secolul al XVII-lea au fost poziționate, pe fiecare parte, statui baroce impresionante. În prezent, multe dintre ele sunt copii, iar statuetele originale pe puteți admira la muzeul Lapidarium. Podul te lasă fără grai de cum îl vezi pentru prima oară și este într-adevăr o capodoperă a Evului Mediu.
Casa în care s-a născut Franz Kafka se află chiar în Piața Franz Kafka, din Centrul Vechi, în spatele bisericii St. Nicholas. Deși casa originală a fost arsă în 1897, ce a rămas s-a recondiționat, iar la ușa de la intrare există o plancardă care te anunță cine a trăit acolo. Dacă sunteți fani ai cărților Procesul sau Castelul, puteți vizita și muzeul Franz Kafka, situat pe strada Hegertova Cihelna 2. Se spune că scriitorului îi plăcea să discute filozofie la celebra cafenea Cafe Louvre (Narodni 20, Centrul vechi). Iar cel mai bun strudel cu mere s-ar găsi la Cafe Franz Kafka (Siroka 12).

Praga, orașul celor 100 de turle! Vizitează-i piețele magice de Crăciun! 10

Vanocni trhy 2006 – If someone read this, write me e-mail

Acestea sunt cele mai importante, dar bineînțeles sunt mult mai multe de văzut, printre care muzeul KGB de exemplu. Piața centrală din partea veche a orașului (Old Town Square) este plină de cafenele și restaurante gata să vă arate mâncarea pragheză. Există nenumărate berării, pentru că este bine cunoscută pasiunea cehilor pentru bere. Vă recomandăm să mergeți în luna decembrie, atunci când se deschid și piețele pentru Crăciun. Întregul oraș devine o feerie de lumini, culoare și sărbătoare. Ba mai mult, mai aveți ce face atunci: printre vizitele la castel sau fotografiile de la Ceasul Astronomic, puteți da și o tură la Campionatul PokerStars, ce se va desfășura în perioada 7-18 decembrie 2017. Bineînțeles, dacă sunteți fan ai jocului!. Puteți ajunge ușor în Praga. Există curse la preț bun București – Praga, de la 150 de euro. Ca în alte orașe, zona de centru este și cea mai scumpă, așa că evitați restaurantele foarte turistice pentru că au supraprețuri. Alegeți restaurante mai retrase, pentru că aveți mai mari șanse să găsiți mâncare gustoasă și ieftină.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *