12 Obiective turistice in Franta, ce poti face intr-un Weekend in Franta? 1
12 Obiective turistice in Franta, ce poti face intr-un Weekend in Franta?
10 decembrie 2022
parcul France Miniature
Parcul France Miniature ( Franta in Miniatura ), unde se afla si cum se poate ajunge
11 iunie 2023
12 Obiective turistice in Franta, ce poti face intr-un Weekend in Franta? 2
12 Obiective turistice in Franta, ce poti face intr-un Weekend in Franta?
10 decembrie 2022
parcul France Miniature
Parcul France Miniature ( Franta in Miniatura ), unde se afla si cum se poate ajunge
11 iunie 2023

3 locuri de vizitat in jurul Parisului intro singura zi

Parisul este o destinatie cu extrem de multe oportunitati, pe langa Turnul EIFFEL, Turnul Montparnasse sau Muzeul LUVRU poti vizita o gramada de alte obiective din jurul Parisului. Poti face excursi de o zi sau poti alege destinatii mai indepartate unde poti petrece o noapte.

Mai jos impartasesc 3 locuri de vizitat la aproximativ 40 de minute de mers cu masina de Paris pe care le puteti vizita intr-o singura zi!

Locatiile sunt oarecum apropiate si se pot vizita destul de lejer, fara a fi obligat sa „alergi” in toate directiile. Noi am plecat din Paris undva pe la ora 10 de dimineata si am avut destul timp pentru a savura plimbarea plus o pauza de masa bine meritata.

O sa incerc sa va ofer cat mai multe informati despre fiecare locatie in parte:

3 locuri de vizitat in jurul Parisului

Dupa mai multe discutii de genul „Azi ce facem?” „Stam si azi in hotel” sau „Nu vreau sa stau dejeaba” am decis ca trebuie sa cautam ceva de vizitat si sa profitam cat se poate zilele petrecute in Paris.

De fiecare data sunt incantat sa vad cat de mult se pune accentul pe turism in Franta, cat de mult se pune accentul pe detalii si pot realiza din lucruri poate minore o detinatie turistica pe care „trebuie” sa o bifezi si tu..

Castelul La Roche-Guyon

La Roche-Guyon este o comună în departamentul Val-d’Oise din Île-de-France din nordul Franței. Este situat în parcul natural regional Vexin. Comuna a crescut în jurul castelului de La Roche-Guyon, de care a depins istoric pentru existența sa. Populația comunei în 2019 era de 479 de locuitori.

Château de La Roche-Guyon a fost construit în secolul al XII-lea, controlând o traversare a râului Sena, ea însăși una dintre rutele către și dinspre Normandia. Abatele Suger a descris aspectul său sumbru: „La vârful unui promontoriu abrupt, care domină malul marelui râu Sena, se ridică un castel înfricoșător fără titlu de nobilime, numit La Roche. Invizibil la suprafață, este scobit dintr-o stâncă înaltă.Mâna pricepută a constructorului a stabilit în versantul muntelui, săpat în stâncă, o locuință amplă prevăzută cu câteva deschideri.

James al V-lea al Scoției și mireasa sa Madeleine de Valois au stat două nopți în martie 1537. Castelul a venit la familia Liancourt prin căsătoria lui Roger de Plessis-Liancourt cu moștenitoarea Marie de La Roche; a fost însoțitorul din copilărie al lui Ludovic al XIII-lea, primul domn al Camerei regale, și a fost numit duce în 1643.

 

Château de La Roche-Guyon

Château de La Roche-Guyon

Domeniul La Roche-Guyon a ajuns familiei La Rochefoucauld în 1669, odată cu căsătoria lui Jeanne-Charlotte de Plessis-Liancourt cu François VII de La Rochefoucauld. Castelul și-a păstrat aspectul medieval de fortăreață, cu șanțul și turnurile sale și apartamentele de locuit înghesuite și întunecate. Castelul a fost extins în mare parte în secolul al XVIII-lea. ( Sursa Wikipedia ).

Muzeul de Mecanica ( Muséum de Mécanique Naturelle ).

Adresă: 2 Rue Blanche Hoschede Monet, 27620 Giverny.

Muzeul de mecanică naturală din Giverny (Eure) prezintă vizitatorilor vechile motoare de altădată. O vizită neobișnuită de făcut dacă treci prin sat.

„Avem 130 de motoare la cel mai recent inventar ( 2022 ): aer cald, abur, gaz, petrol greu, benzină, ulei, gazeificator”

Jean-Pierre Guillemard, unul dintre fondatorii muzeului

 

Casa pictorului Claude Monet ( House of Claude Monet )

Adresă: 84 Rue Claude Monet, 27620 Giverny.

Pe acelas domeniu unde este situat si muzeul de mecanica se poate vizita si Casa pictorului Claude Monet.

Vizita începe cu „sala de lectură”, numită și „mică sufragerie albastră”, care comunică cu o cămară în care erau depozitate ceaiul, uleiul de măsline, condimentele și ouăle în dulapuri de perete…
Se intră apoi în primul atelier al artistului, în care a lucrat până în 1899. Această cameră a devenit ulterior o cameră de zi confortabilă, unde se servea cafeaua, instalată confortabil în scaune de trestie în stil englezesc și înconjurată de obiecte familiare, fotografii și picturile Maestrului.

Sper ca acest articol sa va fie de folos si va doresc sa vizitati cat mai multe locuri frumoase din Europa!

Poate sunt utile si urmatoarele articole:

Obiective turistice în Luxemburg, imagini și informații utile

Excursie in Tanger, Imagini, informatii utile si Obiective turistice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *