Cazarea în regim hotelier și avantaje pentru turiști 2
Cazarea în regim hotelier și avantaje pentru turiști
7 mai 2019
Excursie in Tanger, Imagini, informatii utile si Obiective turistice 3
Excursie in Tanger, Imagini, informatii utile si Obiective turistice
8 iulie 2019

Unde să-ți trimiți copiii în vacanța de vară

Fie că suntem copii, adolescenți sau adulți, cu toții așteptăm cu nerăbdare anotimpul cel mai cald din an, vara. De ce? Pentru că este acel moment în care scăpăm de greutatea genților de la muncă sau al rucsacelor ce le-am cărat după noi un an întreg și putem fi cu adevărat încântați de momentele petrecute în parc, alături de prieteni sau familie, bucurându-ne de soarele ce ne mângâie pielea catifelată.

Taberele pentru copii sunt experiențe ce conectează copiii și îi îndeamnă să petrecă timp în aer liber și să se bucure de natură.

Acestea expun micuții la diversitate, învățându-i că lumea este un loc mare, cu o multitudine de oameni diferiți, dornici să-i ajute să se dezvolte corect și frumos.

Activitățile fizice se numără printre cei mai importanți factori ce duc la îndeplinirea unui stil de viață sănătos. O tabără poate oferi copiilor posibilitatea de a-și testa limitele prin varietatea de activități ce le sunt puse la dipoziție, precum înotul, mersul pe bicicletă sau alergatul,  în funcție de tematica acesteia.

Taberele pot fi de mai multe feluri. În mare, acestea se împart în două mari categorii: tabere de varăși tabere de iarnă. Fiecare tabără poate avea o tematică diferită, cum ar fi ski, MTB (mountain bike) sau drumeții și pot aborda diferite tematici precum orientare turistică, artă și creație sau tehnici de supraviețuire.

O tabără reprezintă și o cantitate considerabilă de beneficii pentru copii. Pe lângă faptul că aceștia petrec timp în natură, lăsând la o parte tehnologia de care sunt înconjurați acasă, au ocazia să-și stimuleze creativitatea combinând-o cu activitățile fizice, despre care am mai spus cât sunt de importante.

Spre deosebire de mediul școlar, aici copiii nu vor întâmpina presiune socială atunci când își vor face prieteni și se vor simți liberi să-și exprime părerile liderilor care nu sunt văzuți ca adulți „stricți”, ci ca niște prieteni ce îi vor îndruma și vor avea grijă de ei pe toată perioada taberei.

Alura competitivă de care se lovesc la școală, le poate îngreuna copiilor dezvoltarea stimei de sine și încrederea în propriile forțe. De aceea, taberele oferă activități non-competitive și diverse ce le permit tuturor șansa la reușită.

Dezvoltarea și îmbunătățirea abilitaților sunt elemente importante în procesul acestora de creștere. Posibilitatea copiilor de a acumula experiențe este esențială pentru un viitor de succes, iar organizatorii acestor tabere sunt conștienți de aceasta. Prin urmare, le pun la dispoziție instruirea și echipamentul adecvat și îi ajută să descopere mai multe despre interesele lor personale.

Copiii vor beneficia și de independența de care au nevoie la acea vârstă, fără ca noi, părinții, să ne facem griji că nu sunt în siguranța. De asemenea, cu toții știm că pe cât de mult ne iubim micuții, pe atât de solicitantă e meseria de părinte, iar trimisul lor în tabără îl putem privi ca pe un prilej bun de a ne relaxa și de a scăpa de stres pentru o scurtă perioadă.

Dacă vrei ca prichindelul tău să aibă parte de niște experiențe memorabile înconjurat de blândețea și frumusețea naturii, și să-și creeze amintiri alături de niște mentori foarte prietenoși, trimite-l într-o tabără de vară Wind Discovery.

Acolo va face cunoștință cu cei mai implicați coordonatori și cu Alex, fondatorul Wind Discovery, ce îi vor deveni, în scurt timp, cei mai buni prieteni. Va putea învăța de la ei ce înseamnă devotamentul, dragostea pentru sport și bucuria de a face mișcare, într-un mediu jucăuș și sigur.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *