Ca orice piesă, și anvelopele în timp trebuie înlocuite. În articolul următor vă vom prezenta principalele situații în care trebuie inlocuite anvelopele și consecințele în cazul în care aceste nu sunt înlocuite. Specialiștii recomandă schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă pentru a evita pierderea aderenței pe perioada sezonului rece în timpul deplasării.
Schimbarea anvelopelor de iarnă cu cele de vară
La creșterea temperaturilor, anvelopele de iarnă încep să se uzeze mai tare în timpul rulării pe asfalt, mai ales când acesta are o temperature ce depășește 7 grade Celsius. Cu creșterea temperaturilor, anvelopele de iarnă își măresc distanță de frânare pe asfalt uscat și pierd din aderență și stabilitatea în viraje.
Informează-te pe site-ul celor de la VADREXIM și comandă! Un consultant te va contacta și te va ajuta sa alegi din timp anvelopele potrivite pentru sezonul rece. Poți monta anvelopele la cumpărare!
Schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă
Cauciucul se manifestă diferit în funcție de mediul în care acesta este utilizat. Când temperatura medie este în scădere iar media temperaturii se situează în jurul valorii de 7 grade Celsius, este timpul că anvelopele de vară să fie înlocuite de cele de iarnă. Această schimbare este bine să fie făcută deoarece, datorită cauciucului din care este făcută anvelopa de vară, devine rigidă, aceasta își pierde din performanțe la scăderea temperaturii.
Schimbarea anvelopelor datorită uzurii
Schimbarea anvelopelor este influențată de foarte mulți factori. În primul rând este recomandat să schimbăm anvelopele la scăderea adâncimii profilului anvelopei sub 1.6 mm. În acel moment este important să înlocuim cauciucurile pentru a evita explozia unei anvelope sau pierderea de presiune a unei roți.
Tot datorită uzurii, anvelopele chiar dacă nu fac mulți kilometrii, apar microfisuri la suprafață cauciucului din care sunt făcute. Odată cu trecerea timpului acestea își măresc dimensiunile, dând astfel posibilitatea apariției risculului de explozie. Acest fenomen de apariție a microfisurilor mai este numit și îmbătrânire.
Schimbarea anvelopelor că urmare a unui contact cu un obstacol
La contactul cu un obstacol, anvelopele pot suferii defecțiuni ușor vizibile sau mai puțin vizibile. Cauciucurile ce prezintă perforații sau galme provenite de la un impact major cu un obstacon sunt predispuse, în timp, la explozie.
Gâlmele se produc în momentul în care pânză, care menține fermitatea cauciucului și nu îl lasă să se deformeze, s-a tăiat și cauciucul devenind astfel nesigur pentru toți participanții la trafic.
Orice schimb de anvelope este bine să fie făcut într-o vulcanizare autorizată R.A.R.. Astfel avem certitudinea că beneficiem de garanție.
Dacă vrei mai multe informații intră intra aici și vezi cum poți preveni și alte probleme.