Alege o pensiune cu ciubar si piscina 2
Alege o pensiune cu ciubar si piscina
20 aprilie 2022
Este momentul potrivit să folosești aplicația Stailer dacă nu ai făcut-o până acum. Iată de ce 3
Este momentul potrivit să folosești aplicația Stailer dacă nu ai făcut-o până acum. Iată de ce
2 mai 2022

Bănci care nu lucrează cu biroul de credit: de ce este nevoie sa fii verificat?

Când solicitați un împrumut, banca vă analizează capacitatea de rambursare și verifică să aveți un istoric de credit fără incidente de rambursare pt alte credite. Din păcate (sau din fericire), nu exista banci care nu lucrează cu biroul de credit, ci mai degrabă organisme financiare nebancare, in special online.

Scopul unui birou de credit este prevenirea și semnalarea unor situaţii de supraîndatorare.

Acesta oferă instituțiilor de credit informații despre incidentele curente de rambursare a creditului. Consultarea  lui este obligatorie înainte de acordarea unui nou credit și pentru orice reînnoire a unui descoperit de cont.

Banca poate consulta biroul de credit și la deschiderea unui cont bancar în special

atunci când se decide alocarea mijloacelor de plata sau de exemplu înainte de autorizarea

unui descoperit de cont.

Înregistrarea la biroul de credit nu interzice băncii să acorde credit, dar ajuta la evaluarea de la caz la caz, a situației financiare a unei persoane ce dorește sa ia un împrumut.

Bănci care nu lucrează cu biroul de credit: utilitatea biroului de credit

Biroul de credit înregistrează:

incidente de rambursare a creditului, acordate persoanelor fizice pentru împrumuturi pentru locuințe, împrumuturi de nevoi personale, împrumuturi revolving sau descoperiri de cont;

măsurile luate în cadrul unei proceduri de supraîndatorare, precum recomandări, planuri de recuperare, anulare de datorii etc.

Perioada de înregistrare in biroul de credit este de 5 ani de la declararea unui incident de rambursare sau hotărârea de încheiere, în cazul unei proceduri de recuperare a datoriei dispusă de instanță.

Pentru a scapa de aceasta “pata” din istoricul dvs. de credit, puteți rambursa oricare din sumele pe care le datorați (la suma plății întârziate sau integral în caz de expirare a termenului). Instituția care a raportat incidentul va notifica apoi biroul de credit cu privire laregularizarea incidentului. Dacă acest incident este singurul motiv pentru înregistrarea dvs. în biroul de credit,veți scăpa de aceasta problema prin simplul fapt că va platiti datoriile.

Bănci care nu lucrează cu biroul de credit: alternative pentru a obține un împrumut

Nu trebuie sa va descurajati dacă nu găsiți bănci care nu lucrează cu biroul de credit. O alternativa foarte la indemana este cea a instituțiilor financiare nebancare ce funcționează exclusiv online. Acestea nu consulta situația dvs. prin biroul de credit (de cele mai multe ori). Criteriile care determină evaluarea dosarului dvs.nu sunt întotdeauna aceleași, variind astfel durata în care puteți obține undă verde pentru creditul atat de mult dorit..

În general, putem confirma că solicitarea de credit pentru serviciile financiare online durează mult mai puțin decât să mergi la sediu de mai multe ori pentru a avea interviuri individuale cu consilierul financiar.

Soluțiile online vă economisesc timp. Unele cereri sunt uneori procesate chiar și în timpul zilei si puteți primi un acord de principiu imediat! Înainte de a putea beneficia oficial de fondurile puse la dispoziție de creditul dumneavoastră pentru activități bancare interzise, trebuie, în general, să așteptați cel puțin 24 de ore după semnarea ofertei de împrumut.

Cert este ca nimic nu este imposibil! Organismele bancare sunt mult mai stricte in anumite privințe, de aceea este atat de greu sa gasiti bănci care nu lucrează cu biroul de credit, însă puteți găsi cu usurinta alte tipuri de instituții care va pot da o mână de ajutor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *