Galerie imagini cu peisaje superbe 1
Galerie imagini cu peisaje superbe
9 octombrie 2018
Castelul Zanelor din Porumbacu locatie, imagini si informatii utile
Castelul zanelor, locatie, imagini si informatii utile
26 octombrie 2018
Galerie imagini cu peisaje superbe 2
Galerie imagini cu peisaje superbe
9 octombrie 2018
Castelul Zanelor din Porumbacu locatie, imagini si informatii utile
Castelul zanelor, locatie, imagini si informatii utile
26 octombrie 2018

Canionul 7 Scari, informatii utile si imagini

Canionul 7 Scari, un loc pe care nu il voi uita nicodata, un loc de care stiam de acum 5 ani ca exista insa tocmai anul asta am avut ocazia sa il vizitez. Mai exact in Iulie 2018! Daca va intreati cat de dificil poate fi acest traseu va garantez ca un copil de 10 ani poate ajunge fara probleme acolo si va spune un amator de trasee montane!

Avand in vedere ca vara, la noi, temperaturile sunt ridicate un traseu montan este alegerea ideala pentru un Week-end la plimbare mai ales ca trecerea de la căldura la răcoare in acea zona se face treptat!

Traseul dureaza aproximativ 1 ora însa este destul se simplu, in linii mari se merge pe marginea unui rău , fara sa urcati sau sa coborati stanci sau ceva complicat.  In general vara se sta la coada pentru a ajunge la scările care traversează canionul! Cea mai lunga scara are 15 m înălțime.

Zgomotul apei si al frunzelor este cu adevarat reconfortant. Cu mașina se poate ajunge pana la începerea traseului însa va recomand cu plăcere una din pensiunile locale sa rămâneți peste noapte acolo la un grătar cu prieteni si familia.

Specialiștii recomandă să plecați la drum echipaţi corespunzător. „Încălţăminte cu talpă aderentă. Bluză şi de vânt şi de ploaie. Pe munte timpul este schimbător. Poate să se schimbe în jumătate de oră de la soare la ploaie”, spune salvamontistul Adrian Olteanu.

În plin sezon, într-o zi de weekend, sunt în jur de 1000-1500 de persoane care vizitează această zonă turistică.

În perioada verii, programul de vizitare este între orele 9:00 şi 19:00. Pentru a vizita canionul, adulţii plătesc 10 lei, iar copiii 5 lei. Pentru tiroliene, plata este de cinci ori mai mare.

Pe traseu am intalini si o vulpe care nu sa speriat de noi, ba dinpotriva sa apropiat de noi cat mai mult pana iam dat ceva de mancare.

Informatii utile despre canionul 7 scari

Canionul 7 Scări a fost mulţi ani în paragină, scările de metal datând de pe vremea comunismului. Nu era taxă de intrare şi fiecare urca în canion  pe riscul său. Acum patru ani Regia Pădurilor Săcele a refăcut toate scările şi a impus o taxă de traversarea canionului de 10 de lei. Turiştii nu au întârziat să apară, iar zona a devenit rapid foarte cunoscută printre amatorii de drumeţii în familia. Numărul de vizitatori ai canionului a crescut exponențial în ultimii ani, ating şi 5000 de turişti pe weekend. Numărul real al vizitatorilor este însă mult mai mare deoarece sunt mulţi care vin aici, dar nu urca în canion. Ei nu pot fi monitorizaţi pentru că nu sunt obligaţi să cumpere bilet.

Ca să atragă şi mai mulţi turişti, în zonă a fost amenajată cea mai lungă tiroliană din ţară, dar şi tiroliene pentru copii. Tiroliana are în total 2,1 km şi 23 de trasee atât pentru adulţi cât şi pentri copii. Tronsoanele au o înclinaţie între două şi patru grade, iar cel mai scurt traseu are 47 de metri, iar cel mai lung 273 de metri. Pentru cei mai mici, în partea de jos a traseului sunt deschise şi două trasee cu grad de dificultate scăzut. Biletele pentru complexul de tiroliene costă 50 de lei de persoană, pentru traseele mai lungi şi de 20 de lei de persoană, pentru traseele destinate copiilor. Tiroliana porneşte de la canion, urmează traseul drumului forestier din zonă, trece pe lângă cabană şi traversează pârâul Şapte Scări prin mai multe puncte. 

Citeste mai mult: adev.ro/pbbzub

Cum se poate ajunge la Canionul 7 scari

Noi am fost pe traseul Valcea-> Sibiu-> Fagaras-> Brasov . este traseul pe care il recoand cu placere deoarece pe traseu se mai pote vizita Cetatea Fagaras si Castelul Zanelor.

Cititi informatii despre localizarea cetatii Fagaras

Daca sunteți din Pitești, va recomand sa mergeți pe traseul Pitești -> Câmpu Lung Muscel -> Bran -> Brașov. Trebuie sa recunosc, ca si acesta este un traseu destul de plăcut mai ales porțiunea de drum Rucăr-Bran. Insa cel mai bine adaug mai jos o harta google maps. Trebuie doar sa apasati pe „Directii” si va arata drumul exact in functie de locatia dumneavoastra.

Harta Canionul 7 scari

 

 

Mai jos va atasez si cateva imagini de la canion si drumul parcurs.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *