Istoria orasului SIBIU, Top 10 obiective turistice de vizitat in Sibiu
Istoria orasului SIBIU, Top 11 obiective turistice de vizitat in Sibiu
28 martie 2024
Obiceiuri de Paste: Traditii si obiceiuri populare de Sfintele Paste in Romania
Obiceiuri de Paste: Traditii si obiceiuri populare de Sfintele Paste in Romania
6 aprilie 2024
Istoria orasului SIBIU, Top 10 obiective turistice de vizitat in Sibiu
Istoria orasului SIBIU, Top 11 obiective turistice de vizitat in Sibiu
28 martie 2024
Obiceiuri de Paste: Traditii si obiceiuri populare de Sfintele Paste in Romania
Obiceiuri de Paste: Traditii si obiceiuri populare de Sfintele Paste in Romania
6 aprilie 2024

Vizita la Salina Turda: Informatii utile si galerie foto

Salina Turda, informatii utile despre cea mai cunscuta salina din Romania.

Salina Turda este una dintre cele mai cunoscute și frumoase saline din România. Situată în județul Cluj, în apropierea orașului Turda, aceasta a devenit o destinație turistică populară, atrăgând mii de vizitatori în fiecare an.

Salina Turda este situată la o adâncime de aproximativ 120 de metri sub pământ și a fost exploatată pentru prima dată încă din epoca romană. Cu toate acestea, exploatarea industrială a sării a încetat în anul 1932, iar în 1992 salina a fost redeschisă ca obiectiv turistic.

Ce este cel mai impresionant la Salina Turda este peisajul său unic și impresionant. Sala principală, cunoscută sub numele de Sala Unirii, este de dimensiuni impresionante și oferă o imagine spectaculoasă. Aici se află un lac sărat, pe marginea căruia se află un ponton de lemn. Vizitatorii pot închiria bărci și se pot plimba pe lac, având ocazia de a admira frumusețea și măreția acestui loc.

Salina Turda oferă și alte atracții interesante. De exemplu, Sala Crivac este o sală masivă, cu tavan înalt, care impresionează prin dimensiunile sale. Aici se află și un teren de minigolf, unde vizitatorii se pot distra și relaxa în același timp. De asemenea, există și o sală de bowling, unde vizitatorii pot juca câteva runde de bowling într-o atmosferă unică.

Un alt punct de atracție al salinei este Sala Terezia, numită astfel în onoarea împărătesei Maria Terezia. Aici vizitatorii pot admira un muzeu dedicat istoriei și tehnicii de exploatare a sării. Acest muzeu oferă o perspectivă interesantă asupra istoriei salinei și a procesului de extracție a sării.

De asemenea, Salina Turda este cunoscută și pentru beneficiile terapeutice pe care le oferă. Aerul sărat și umiditatea constantă din salină sunt benefice pentru sănătatea respiratorie. Mulți vizitatori vin aici pentru a trata afecțiuni precum astmul, bronșita sau alergiile respiratorii.

Accesul la Salina Turda se face ușor și comod. Există un parc de mașini generos în apropiere, iar vizitatorii pot ajunge la salină cu ușurință cu ajutorul transportului public sau cu mașina personală.

Salina Turda este deschisă pentru vizitatori în fiecare zi a săptămânii, iar prețul biletelor de intrare este accesibil. De asemenea, există și ghizi disponibili care pot oferi informații suplimentare despre istoria și atracțiile salinei.

În concluzie, Salina Turda este o destinație turistică deosebită în România, care merită vizitată. Cu peisajul său spectaculos, atracțiile interesante și beneficiile terapeutice, salina oferă o experiență unică și memorabilă pentru toți vizitatorii săi.

Cu ce cobori in salina turda

Salina Turda este una dintre cele mai frumoase și mai populare atracții turistice din România. Aceasta se află în localitatea Turda, județul Cluj, și este o mină de sare care a fost transformată într-un parc turistic.

Una dintre cele mai interesante și spectaculoase atracții din Salina Turda este coborârea în mină. Turiștii au posibilitatea de a coborî în adâncurile salinei cu ajutorul unui lift modern și sigur.

Pe măsură ce coboară, aceștia sunt întâmpinați de un peisaj impresionant, cu lumini colorate și formațiuni de sare spectaculoase. Coborârea în Salina Turda este o experiență unică și fascinantă, care îți oferă o perspectivă diferită asupra acestei minuni naturale.

Cat dureaza sa vizitezi salina turda

Durata unei vizite la Salina Turda poate varia în funcție de preferințele și interesul fiecărui vizitator. Cu toate acestea, în medie, o vizită completă poate dura aproximativ 2-3 ore. În timpul acestei perioade, vizitatorii au posibilitatea de a explora cele trei nivele ale salinei, de a admira frumusețea peisajului subteran și de a se bucura de diversele atracții și facilități disponibile, precum lacul cu bărci, terenurile de sport sau terasele cu priveliști panoramice.

De asemenea, există și posibilitatea de a participa la tururi ghidate pentru a afla mai multe informații despre istoria și formarea salinei. În concluzie, o vizită la Salina Turda poate fi un experiență interesantă și relaxantă, oferind posibilitatea de a petrece câteva ore deosebite într-un cadru unic.

Program salina turda

Programul Salinei Turda este disponibil pe tot parcursul anului, oferind astfel oportunitatea de a vizita această minunată atracție turistică în orice moment. Salina este deschisă în fiecare zi între orele 9:00 și 19:00, cu excepția zilelor de Crăciun și Anul Nou. Vizitatorii au posibilitatea de a alege între mai multe tipuri de bilete, în funcție de preferințe și de durata vizitei.

Programul este conceput astfel încât să ofere flexibilitate și accesibilitate, astfel încât oricine să poată experimenta frumusețea și beneficiile salinei, indiferent de programul personal.

Cate etaje are salina turda

Salina Turda este o mină de sare situată în orașul Turda, județul Cluj, România. Aceasta are o istorie îndelungată, fiind exploatată pentru prima dată în secolul al XVII-lea. Salina Turda este un loc popular de atracție turistică datorită frumuseții sale și a facilităților oferite. Aceasta are cinci etaje, dintre care două sunt accesibile publicului.

Fiecare etaj oferă o experiență unică, inclusiv o sală de concerte subterană, un lac sărat unde vizitatorii pot naviga cu barca și un teren de minigolf. Cu o arhitectură impresionantă și o istorie bogată, Salina Turda este cu siguranță o destinație turistică de neratat.

Reguli salina Turda, Care sunt regulile pentru acces in salina Turda.

  • Regulile pentru accesul în Salina Turda sunt destinate asigurării securității și confortului vizitatorilor. Astfel, este interzis accesul în salină fără bilete valabile și vizibile în permanență.
  • De asemenea, este important să se respecte indicațiile personalului și să se păstreze liniștea în interiorul sălii.
  • Este interzisă fumatul, consumul de băuturi alcoolice sau aducerea de animale în salină. De asemenea, este important să se respecte regulile de igienă și curățenie și să nu se arunce gunoi în zonele neamenajate special.
  • Vizitatorii sunt rugați să aibă grijă de siguranța lor și să urmeze indicațiile referitoare la pașii și mișcările pe care le pot face în interiorul sălii. Respectarea acestor reguli este esențială pentru a asigura o experiență plăcută și sigură pentru toți vizitatorii.

Unde este localizata salina Turda si cum se ajunge cu masina de la Bucuresti

Salina Turda este situată în orașul Turda, județul Cluj, în Transilvania, România. Pentru a ajunge la salină cu mașina de la București, există mai multe rute disponibile. Cea mai rapidă rută este pe autostrada A1, în direcția Cluj-Napoca.

După ce ajungi în Cluj-Napoca, trebuie să urmezi indicațiile către Turda, care este la aproximativ 30 de kilometri distanță. De asemenea, există și alte rute alternative, care trec prin orașe precum Sibiu sau Alba Iulia, dar acestea pot fi mai lungi și pot dura mai mult timp.

Este important să consultați hărți actualizate sau să utilizați un sistem de navigație pentru a ajunge la destinație fără probleme.

 

Galerie foto de la Salina Turda din judetul CLUJ.

Iata mai jos cateva imagini de la salina Turda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *