Harta Turcia vazuta din satelit 1
Harta Turcia vazuta din satelit
1 octombrie 2014
harta cipru
Harta Cipru vazuta din satelit
1 octombrie 2014
Harta Turcia vazuta din satelit 2
Harta Turcia vazuta din satelit
1 octombrie 2014
harta cipru
Harta Cipru vazuta din satelit
1 octombrie 2014

Excursie la Venetia, Italia, impresii si sugesti

Vacanta la Venetia …. Un oras al Iubiri, al mastilor, si al gondolelor

 

  • Cand ajungi in Venetia..pe partea continentala o sa te intrebi cam cum ajungi in centrul istoric..acolo unde este centrul adevarat al Orasului?!..Nu este nici o problema, daca o sa intrebi pe cineva o sa-ti spuna ca toate autobuzele merg intracolo..
  • Daca iei trenul, o sa te lase exact la „Grandi Canali„..adica locul de unde incepe Venetia. Dupa ce o sa traversezi un pod de sticla, o sa inceapa sa rasara o sumedenie de cladiri foarte apropiate, o sa vezi strazi foarte inguste, si foarte multe gondole!
  • Este superb. Are foarte multe minunatii. Dupa ce mergi aproximativ 15-20 de minute, printre Catedrale restaurante si piterii, vei ajunge in piata San Marco! Acolo o sa te simti cu adevarat un print .. sau o printesa.. Sigur o sa doresti sa vizitezi Basilica, bineinteles dupa ce o sa stai la o coada aproximativ 2 ore..
  • Trebuie sa mergi sa vizitezi si Pallazo Ducale, Academia si Rialto, absolut superb. Dupa care poti sa faci o pauza la unul din restaurantele deacolo. Nu sunt foarte scumpe!
  • Dupa ce o sa mai faci o plimbare printre stradutele inguste si pitoresti ale Venetiei si dupa ce o sa traversezi o gramada de mici podete, vei admira multitudinea de magazine cu masti, sticla de  Murano…

Apropo, pentru a ajunge la Murano trebuie sa iei o vaporas care te va duce pe insula unde este fabrica de sticla. Cea mai vestita din Europa! Nu o sa regreti niciodata ceea ce o sa vezi acolo.

  • Apoi ca sa simti ca ai fost cu adevarat la Venetia trebuie sa iei o gondola sa te plimbi pe canalele Venetiei. Poti sa negociezi cu „Gondolistul” si pana la jumatate de pret cursa! Vei trece cu siguranta pe langa casa lui Casanova, vei vedea bibliotecile venetiene, Totul este absolut superb.

Nu uitati inainte sa ajungeti in Venetia sa va cumparati o harta si bineinteles aparatul foto. Veti avea cu siguranta ce sa fotografiati acolo.

  • Un oras foarte romantic de unde vei ramane numai cu amintiri de neuitat, si cu ochiul foarte incantat….Sa nu uitati de cel mai important lucru, sa cumparati magneti de pus pe frigider.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *