Vacanta la Barcelona, Excursie de vis 1
Vacanta la Barcelona, Excursie de vis
4 octombrie 2014
Cetatea Poienari din Judetul Arges 2
Cetatea Poienari din Judetul Arges
4 octombrie 2014

Vacanta la Viena.O excursie in una din cele mai frumoase capitale Europene

VIENA. Fie ca e vara, fie ca e iarna este frumoasa si interesanta intotdeauna. Odata ajuns in oras primul lucru la care te gandesti este faptul ca trebuie sa vizitezi absolut tot ce se poate vizita! Dupa ce incarci bateriile de la aparatul de fotografiat, te duci sa cauti o gura de metrou pentru a ajunge in centrul orasului.

Gurile de metrou din capitala Austriei sunt relativ foarte apropiate si foarte bine pozitionate pentru a ajunge repede la destinatie. In centrul Vienei cand iesi din gura de metrou esti intampinat de Catedrala „Sfantul Stefan” <Stephansdom >  simbolul Vienez care a rezistat atacurilor turcilor, rusilor si germanilor.

Varfurile turnurilor ai impresia ca se inalta catre cer cand te uiti in sus. Intrarea in Catedrala nu e deloc scumpa, numai sa nu ai ghinionul sa fie o slujba in acel timp acolo pentru ca va trebui sa astepti mai mult. Dar sincer merita orice asteptare.

Apoi e bine sa mergi pe jos sa vizitezi restul de obiective din centru Vienei. Daca-ti place istoria naturala trebuie sa ajungi la Muzeul de Istorie Naturala din Viena, unde sigur i-ti vei petrece jumatate de zi. Exponatele sunt foarte interesante si iti capteaza imediat atentia tot felul de lucruri.

Donaupark este un parc de distractii, un loc plin de verdeata unde te poti relaxa cateva zeci de minute. Tot aici gasesti „Donauturm” este un turn cu peste 250 m inaltime, se traduce in romana: Turnul dunarii, deoarece face legatura intre Dunarea veche si Dunarea noua.  In varful turnului exista un restaurant unde poti sa savurezi o cafea llinistit si sa admiri toata panorama orasului.

Sunt o gramada de alte castele care merita vizitate in Viena. In parcul de langa centrul orasului gasesti Muzeul lui Motzart, unde poti sa vezi portative scrise chiar de el. Dupa ce te-ai saturat de plimbare poti sa alegi sa mananci la un fastfood sau la un restaurant. Peoricare dintre ele sigur le vei gasi pe o raza foarte mica locul unde sa-ti petreci pauza.

Apoi cu ghidul in mana vei incepe sa te duci spre alte locuri frumoase de vizitat din Viena.  Mai poti vizita alte puncte turistice cum ar fi:

  • Schombrunn
  • Palatul Imperial – Hofburg
  • Mausoleul Imperial
  • Palatul Schonbrunn
  • Roata Uriasa

Cam asta este ce-mi amintesc deocamdata, Insa acolo o sa gasiti foarte multe locuri.
Pentru cazare preturile sunt destul de mici in comparatie cu alte capitale Europene si mai ales in comparatie cu Bucurestiul. Serviciile de cazare sunt de o calitate foarte ridicata si oameni sunt extraordinar de primitori cu turisti.

Transportul cu metroul este cel mai la indemana mod de miscare in Viena. Pe seara poti sa alegi o plimbare cu caleasca. Gasesti o strada arhiplina cu calesti chiar in spatele Catedralei Sfantul Stefan din centru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *