Cele mai delicioase rețete de Crăciun pentru întreaga familie și idei creative pentru rețete fără gluten și lactoză 1
Cele mai delicioase rețete de Crăciun pentru întreaga familie și idei creative pentru rețete fără gluten și lactoză
28 noiembrie 2023
Retete de Craciun: Cele mai delicioase rețete pentru a impresiona familia și prietenii, cu idei creative pentru preparare 2
Retete de Craciun: Cele mai delicioase rețete pentru a impresiona familia și prietenii, cu idei creative pentru preparare
2 decembrie 2023
Cele mai delicioase rețete de Crăciun pentru întreaga familie și idei creative pentru rețete fără gluten și lactoză 3
Cele mai delicioase rețete de Crăciun pentru întreaga familie și idei creative pentru rețete fără gluten și lactoză
28 noiembrie 2023
Retete de Craciun: Cele mai delicioase rețete pentru a impresiona familia și prietenii, cu idei creative pentru preparare 4
Retete de Craciun: Cele mai delicioase rețete pentru a impresiona familia și prietenii, cu idei creative pentru preparare
2 decembrie 2023

O vizita la MATS – Muzeu Atelier Tipografie Sibiu

Ascultati acest articol

Muzeu Atelier Tipografie Sibiu

Anul acesta am avut ocazia sa vizitez unul din cele mai interesante muzee din Sibiu si anume Muzeu Atelier Tipografie Sibiu , un loc unic unde vei gasi niste oameni super pasionati de tot ce inseamna Tipografie.

In interiorul MATS ai ocazia sa vezi foarte multe lucruri interesante cum ar fi Presa columbiana, prima presă tipografică realizată în totalitate din metal, se pot realiza activitati cu copiii in grupuri organizate sau si individual.

Presa columbiana reprezintă un important moment în istoria tiparului, fiind prima presă tipografică realizată în totalitate din metal. Aceasta a fost inventată la sfârșitul secolului al XV-lea de către germanul Johannes Gutenberg și a reprezentat o revoluție în domeniul tiparului, permițând o producție mai rapidă și mai eficientă a cărților.

Presa columbiana a fost denumită astfel în onoarea lui Cristofor Columb, exploratorul care a descoperit America, deoarece a fost utilizată pentru tipărirea primei evanghelii în Noua Lume. Această invenție a avut un impact semnificativ asupra răspândirii culturii și cunoașterii, deschizând calea pentru o mai mare accesibilitate a cărților și a informațiilor.

Astăzi, presa columbiana este considerată un simbol al revoluției tipografice și al puterii presei în societatea modernă si se poate vedea numai la MATS.

Ce activitati se pot face in cadrul muzeului ?

  • Vizita muzeu
  • Atelier tipografie
  • LetterPress – Eco print
  • Xilogravura
  • CoWork
  • Design productie

Puteti citi mai multe informatii despre serviciile muzeului Atelier Tipografie Sibiu pe site-ul muzeutipografie.ro pentru a afla mai multe informatii despre muzeu dar si daca doriti sa achizitionati un produse de pe site-ul lor.

 

Unde este localizat Muzeu Atelier Tipografie Sibiu MATS

Telefon: 0762 197 198

Care este costul unei vizite la Muzeu Atelier Tipografie Sibiu

In luna Noiembrie 2023 preturile erau urmatoarele, insa acestea pot varia. Cel mai recomandat este sa vizitati site-ul muzeutipografie.ro pentru a vedea preturile actualizate.

vizită ghidată Muzeul de Tipografie
20 lei/persoană, minimum 8 persoane/grup, durată 1 oră

atelier tipografie Începători
20 lei/persoană, minimum 8 persoane/grup, durată 1 oră

atelier tipografie Mediu
70 lei/persoană, minimum 8 persoane/grup, durată 2 ore

atelier tipografie Avansat
150 lei/persoană, minimum 8 persoane/grup, durată 4 ore

O călătorie captivantă prin istoria tipografiei prezentata cu pasiune si entuziasm

Istoria tipografiei este una fascinantă, plină de inovații și descoperiri care au revoluționat modul în care comunicăm. O călătorie prin această istorie ne dezvăluie secretele și evoluția acestui domeniu, precum și impactul pe care l-a avut asupra societății noastre.

Pentru a înțelege mai bine această călătorie, este important să ne întoarcem în timp, în perioada antichității. În acele vremuri îndepărtate, scrisul era realizat manual, cu ajutorul penei și a cernelei. Acest proces era unul laborios și consuma mult timp, dar a permis apariția primelor cărți și a textelor scrise.

Cu toate acestea, tipografia, așa cum o cunoaștem astăzi, a apărut în Europa în secolul al XV-lea, odată cu inventarea presei tipografice de către Johannes Gutenberg. Acest lucru a reprezentat o adevărată revoluție în lumea tiparului, deoarece a permis o producție mai rapidă și mai eficientă a cărților. Prin utilizarea literei mobile, Gutenberg a făcut posibilă imprimarea acelorași caractere de mai multe ori, fără a fi nevoie să le rescrie manual.

Aceasta a deschis ușa pentru o explozie a producției de cărți și a permis o mai mare accesibilitate la informație. Astfel, tipografia a devenit un instrument puternic în răspândirea cunoștințelor și a ideilor, jucând un rol important în Renaștere și Reforma protestantă.

În secolele care au urmat, tipografia a cunoscut o evoluție continuă. Au fost dezvoltate noi tipuri de litere și tehnici de imprimare, iar aparatele imprimate au devenit din ce în ce mai sofisticate. În secolul al XIX-lea, industria tipografică a cunoscut o altă revoluție, odată cu apariția presei rotative și a mașinilor de tipar.

Astăzi, tipografia a devenit o industrie extrem de avansată și diversificată. Utilizarea computerelor și a tehnologiei digitale a adus o nouă dimensiune în acest domeniu, permitând imprimarea rapidă și precisă a materialelor tipărite. Cu toate acestea, multe dintre tehnicile și principiile de bază ale tipografiei clasice continuă să fie apreciate și utilizate în prezent.

O călătorie prin istoria tipografiei este una captivantă și plină de surprize. Descoperirea și înțelegerea modului în care s-a dezvoltat acest domeniu poate oferi o perspectivă mai largă asupra modului în care comunicăm și asupra valorii pe care o acordăm cuvintelor scrise.

Pasionații de tipografie vor aprecia cu siguranță să descopere secretele și tehnicile utilizate în trecut, iar entuziasmul și fascinația lor pot fi contagioase pentru oricine dorește să afle mai multe despre această artă. Fie că este vorba despre studenți, designeri grafici sau pur și simplu persoane interesate de istorie, o călătorie prin istoria tipografiei poate fi cu adevărat captivantă și educativă.

În concluzie, tipografia este mai mult decât o simplă metodă de imprimare a textelor. Este o artă în sine, care a contribuit la dezvoltarea culturii și a cunoașterii umane. O călătorie prin istoria tipografiei ne oferă o perspectivă asupra modului în care această artă a evoluat și a influențat societatea noastră. Prin pasiune și entuziasm, putem descoperi și aprecia frumusețea și importanța acestei călătorii.

Galerie foto de la MATS – Muzeu Atelier Tipografie Sibiu

Iata mai jos cateva imagini de la bine cunoscutul MATS din Sibiu

Nu ezitati sa intrati pe website-ul Muzeu Atelier Tipografie Sibiu pentru mai multe informatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *