Vacanta Kusadasi all inclusive: Cele mai populare plaje si oferte turistice pentru 2024
TOP 20 cu obiective turistice in kusadasi si in jurul statiunii celebre din Turica
24 februarie 2024
Inovații în Lumea Stickerelelor Auto Personalizate
Inovații în Lumea Stickerelelor Auto Personalizate
27 februarie 2024
Vacanta Kusadasi all inclusive: Cele mai populare plaje si oferte turistice pentru 2024
TOP 20 cu obiective turistice in kusadasi si in jurul statiunii celebre din Turica
24 februarie 2024
Inovații în Lumea Stickerelelor Auto Personalizate
Inovații în Lumea Stickerelelor Auto Personalizate
27 februarie 2024

Rasnovul, la momentul actual, se afla printre zonele cele mai dezvoltate zone din Romania la capitolul turism. Aici pot fi intalnite toate tipurile de atractii, fie ele naturale, istorice, sau construite in perioada moderna. Printre cele mai cunoscute se numara cetatea Rasnov, parcul tematic pentru dinozauri, cheile si pestera Rasnoavei.

Cu toate acestea, orasul Rasnov a fost o zona ce a starnit interes inca din perioada medievala. Anumite povestiri, legende si detalii mai putin cunoscute au reusit sa supravietuiasca pana la momentul actual. Unele sunt mai apropiate de realitate, altele nu. Totusi, ele reprezinta un subiect atragator de cultura generala si se pot regasi prin diferite brosuri si ghiduri turistice deoarece tind sa capteze usor atentia.

Legende si povesti ale orasului Rasnov

Cu toate ca se pot intalni numeroase obiective turistice in Rasnov, putin sunt cunoscute povestile sau legendele cu care acestea pot veni la pachet. In randurile urmatoare, au fost selectionate cele mai interesante aspecte intalnite de-a lungul istoriei acestei zone:

1. Cum si-a primit aceasta zona numele de Rasnov

Pe vremea dacilor, in apropierea teritoriului pe care se afla actuala cetate Rasnov, a fost construita o alta cetate, numita Coumidava (Cetatea de pe Culme). Ruinele sale au rezistat pana in perioada Evului Mediu. Romanii de la aceasta vreme au rebotezat cetatea sub numele de Rasinou, datorita padurilor de conifere ce o inconjurau din toate partile. Odata cu aparitia colonistilor sasi, denumirea a fost schimbata in Rosenau (Poiana Trandafirilor sau Valea Trandafirilor).

Odata cu trecerea timpului, romanii din teritoriile vecine au inceput sa mentioneze intreaga zona sub numele de Rasnov, care s-ar traduce “maces” sau “trandafir”. Prezenta padurilor din jur a dat nastere la numeroase legende printre populatia locala. Conform acestora, in paduri ar fi trait zane, ce se ascundeau pe parcursul zilei. Noaptea, ele ieseau din ascunzisuri pentru a-si practica ritualurile magice. Daca un om aar fi avut ghinionul sa intalneasca o zana, acesta si-ar fi pierdut mintile sau ar fi fost mutilat in feluri inimaginabile.

2. De ce este regiunea Rasnovului cunoscuta si sub denumirea de Valea Trandafirilor

Legenda spune ca, la un moment dat, un grup de colonisti sasi si-a facut aparitia in aceasta regiune. Acestia au calarit de-a lungul raului Ghimbasel pana in au ajuns in dreptul ruinelor dacice de la Coumidava. Pentru a se putea orienta mai departe, unul dintre ei s-a urcat pe un deal. Dupa ce a ajuns in varf, a aruncat o privire spre miazazi si a ramas inmarmurit. Intreaga vale, cat putea vedea cu ochii, era acoperita de campuri de trandafiri. A coborat si a transmis camarazilor sai cele aflate. In urma acestui episod, regiunea a primit numele de Valea Trandafirilor.

3. Fantana din cetatea Rasnovului

Unul din putinele lipsuri pe care cetatea Rasnov le-a avut a fost existenta unei surse active de apa. In timpul asediilor, oamenii trebuiau sa se bazeze pe proviziile aduse cu ei. In caz contrar, singura varianta era strecurarea in afara cetatii si aprovizionarea de la cel mai apropiat izvor. Totusi, acest aspect era foarte periculos pe timp de conflict. Ulterior, in curtea interioara a fortificatiei a fost construita o fantana.

Totusi, exista o legenda ce face referire la modul prin care a luat nastere fantana. La un moment dat, in temnita cetatii se aflau doi prizonieri de origine turca. Intr-o zi, acestora li s-a facut o oferta. Libertatea le va fi reacordata, dar doar dupa ce vor reusi sa sape o fantana suficient de adanca pentru a aproviziona intreaga populatie cu apa. Prizonierii au acceptat targul. Timp de 15 ani, se spune ca acestia au sapat, reusind sa ajunga la o adancime de 147 metrii. Dupa realizarea respectiva, cei doi au fost eliberati conform targului.

Conform datelor istorice, fantana chiar a fost construita intr-o perioada de 15 ani, intre anii 1625 si 1640. Totusi, se mentioneaza ca ar avea doar 75 de metrii adancime, si nu 147.

Cazare in Rasnov si de ce merita sa vizitezi aceasta locatie

Exista numeroase variante de cazare in Rasnov, datorita numeroaselor atractii turistice prezente. Zona este foarte recomandata pentru concedii si vacante relaxante si pline de experiente placute.

Legendele mentionate in articol reprezinta doar o mica prefata a ceea ce are de oferit aceasta regiune plina de istorie, povesti si peisaje naturale ce pot taia respiratia. De asemenea, restaurantele din Rasnov vor oferi o gama variata de mancaruri locale de cea mai buna calitate.

Oricine poate gasi o pensiune in Rasnov care sa fie pe gustul sau. Acestea pun la dispozitie fel si fel de oferte si promotii ce se dovedesc anual a fi foarte benefice unui turist.

Cazarea la munte se afla la mare cautare, mai ales in perioada iernii. In aceasta regiune se pot face numeroase drumetii pe traseele montane. De asemenea, zona este foarte apreciata de pasionatii de alpinism.

Specialistii de la CazareRasnov recomanda cu cea mai mare incredere o vacanta petrecuta in Rasnov. Istoria zonei, obiectivele turistice, peisajele naturale, alaturi de care se adauga numeroase legende, vor duce, garantat, la un sejur de vis.

In concluzie, zona Rasnov a ramas si in zilele noastre, invaluita in mister si legenda, ceea ce-i confera un aspect unic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *