Cetatea Poienari din Judetul Arges
Home BlogHartiCetatea Poienari din Judetul Arges

Cetatea Poienari din Judetul Arges
Cetatea Poienari din Arges

 
Dupa ce treci de Manastirea Argesului, mai mergi aproximatix 15-20 de KM pana la Poienari care se afla la 4 kilometri de barajul Vidraru si este situata la o altitudine de 860 de metri.
Potrivit legendei Vlad Tepes sa retras din calea turcilor la aceste ziduri. Intradevar si astazi este un adevarat chin sa ajungi pana la ruinele cetatii. Cea mai usoara cale de a ajunge pana sus sunt cele 1400 de trepte care nu cred ca plac oricui.
Se spune ca cetatea era dinaintea lui Vlad Tepes, insa „Dracula” asa cum era supranuimit datorita cruzimii sale, a refacut aceasta cetate cu ajutorul unor  razvratiti.
Dupa ce ai ajuns sus ti se deschide o priveliste absolut minunata, tipic romaneasca, o adevarata opera de arta.
Nu este o cetate extraordinar de mare insa un sfarsit de saptamana la munte nu e niciodata o idee foarte rea. Dupa efortul fizic care trebuie depus la urcarea si coborarea scarilor este recomandat sa vizitati si barajul de la Vidraru.
Daca doriti sa innoptati in aceasta zona va recomandam hotelul de pe raul Arges situat chiar langa barajul Vidraru!
 
 
 

Daca doriti sa cautati o cazare in Romania sau in orice alta tara din lume, puteti folosi Booking.com , unul din cele mai complete servicii hoteliere din mediul online. Booking.com

  • Comments
  • 0