Imagine scara de la canionl 7 scari
Canionul 7 Scari, informatii utile si imagini
24 octombrie 2018
Turnul montparnasse, Paris
Imagini din Turnul montparnasse, Paris 2018
28 octombrie 2018
Imagine scara de la canionl 7 scari
Canionul 7 Scari, informatii utile si imagini
24 octombrie 2018
Turnul montparnasse, Paris
Imagini din Turnul montparnasse, Paris 2018
28 octombrie 2018

Castelul zanelor, locatie, imagini si informatii utile

Castelul Zanelor din Porumbacu locatie, imagini si informatii utile

In acest an, când veneam de la Canionul sapte scari am decis ca trebuie sa vizitam vestitul castel al zânelor, proiect vestit atât pe plan național dar și international. Chiar mia plăcut, este un loc perfect pentru un Week-end situat pe marginea unui rău care oferă o priveliște minunata. In locul respectiv exista un mic bar unde poți găsi ceva de mâncare sau o băutura răcoritoare. Mesele și scaunele sunt realizate din bușteni și paie ceea ce oferă un plus de „natural, răcoritor”.

Un vis din copilărie a devenit realitate pentru Răzvan Vasile! Castelul din povești este azi unul adevărat, de care speră să se bucure fiul său, alături de familie și prieteni. Nu a fost ușor să-l ridice, dar determinarea pe care a avut-o l-a ajutat să ducă la bun sfârșit un proiect care pentru mulți ar fi părut imposibil.

Unde este localizat castelul zanelor/ castelul din lut din Porumbacu de sus

Castelul se află la 40 km de Sibiu, în Valea Zanelor și va deveni pensiune. Are zece camere şi o amprentă la sol de 320 mp. A fost construit de meșteri și muncitori din Maramures, pe baza unui proiect realizat de arhitectul Ileana Mavrodin. Pentru amenajările interioare sunt folosite ideile arhitectei Ramona Pop. Fundaţia este realizată din beton şi pietre, structura este din lemn, iar pereţii sunt construiţi din cob (buștean de olid și apoi acoperit cu cob), un amestec de pământ, apă, paie, argilă şi nisip. Pereții exteriori au 60 cm grosime iar cei interiori 45 cm.

“Tencuiala exterioară este de var și nisip și turnurile sunt din piatră de rău, zidite cu var și nisip”, a explicat Răzvan Vasile, pentru casenaturale.org. Totul este realizat cu materiale naturale, iar ferestrele şi uşile sunt diferite, fecare cameră având intrarea sa separată.

Care este programul si cat costa intrarea la castelul de lut?

Program vizitare: 10:00 – 19:00, Luni – Duminica. Taxa de intretinere permietru: 5 lei/persoana, copii gratuit. Pretul mi se pare unul de bun simt, avand in vedere locatia respectiva pe marginea unui rau, simti ca este in plina natura sau chiar intr-o poveste cu zane si printi!

Turiști din intreaga țară, dar și din întreaga lume vin în Transilvania pentru a vedea cu ochii lor castelul de poveste.

Valea Zânelor este locul în care, timp de câteva ore, respiri aer curat și intri într-o lume de basm, cu zâne și prințese.

În incinta castelului exista si un magazin de suveniruri, cu cadouri personalizate, magneți de frigider, turta dulce, ciocolată caldă și suc de mere care pot fi savurate în locurile special amenajate. Cutiile zânelor așteaptă ca fiecare turist să își pună câte o dorință. Cititi mai multe pe TurismIstoric.

Localizare pe harta google Castelul zanelor din porumbacul de sus

Daca mergeti spre Brasov, puteti vizita si Cetatea Fagaras 

Galerie de imagini cu Castelul de lut din valea zanelor

Alte articole interesante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *